2024. május 21. - Konstantin

Az MSZP a hazugságról

Nagy hazugságnak nevezte az MSZP elnökhelyettese Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének azon kijelentését, miszerint a vizitdíj és kórházi napidíj rejtett adó. Juhász Ferenc kedden az MTI-nek adott nyilatkozatában felhívta a figyelmet arra, hogy, ezek a díj
2008. február 19. kedd 16:07 - Hírextra
Nagy hazugság, hogy a vizitdíj és a kórházi napidíj adó, mert ha az lenne, akkor a költségvetésbe folyna be, és akkor népszavazást sem lehetne eltörléséről tartani - közölte a szocialista politikus annak kapcsán, hogy Orbán Viktor hétfőn Tatabányán rejtett adónak nevezte a vizit- és a kórházi napidíjat.

Az Alkotmánybíróság (Ab) kimondta, hogy ezeknek a díjaknak semmi közük a költségvetéshez, hiszen a 300 forintok ott maradnak, ahol gyógyítanak - fűzte hozzá az MSZP népszavazási kampányának koordinátora. Mint mondta, ebből a bevételből műszert vásároltak, szakápolót alkalmaztak.
Juhász Ferenc szerint az Ab döntésének az volt a következménye, hogy Orbán Viktor és pártja előtt megnyílt a lehetőség, hogy az ezekből a díjakból befolyó fejlesztési forrást népszavazással próbálja elvenni a rendelőktől és a kórházaktól.

"A népszavazás csak a háziorvosoknak, a szakrendelőknek, a kórházaknak tud ártani, nem a kormánynak" - fogalmazott.

Hozzáfűzte: az ellenzéki párt becsapja a betegeket, amikor azt mondja, hogy a vizitdíj az állam bevétele, adó, ezért el lehet törölni.

Juhász Ferenc szerint Orbán Viktor becsapja a nővéreket és az orvosokat is, azt sugallja nekik, hogy a kieső bevételeket pótolja a költségvetés. A valóság az, hogy erre a költségvetés nem képes, mivel ezek a fejlesztési források nem a büdzséből érkeznek - fűzte hozzá.

A politikus kitért arra, hogy Orbán Viktor hétfőn munkaidőben kampányolt a tatabányai kórházban, amikor a beteget kellene gyógyítani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

thurvj97
2008. február 19. 16:16
Mi ebben a meglepő? Csak meg kell nézni korábbi beszédeit. Egyébként könnyen teszi. Tőkés feloldozza!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását