2024. május 5. - Györgyi

A háziorvosok aláírást gyűjtenek a vizitdíj megtartásáért

Nyolcvanöt háziorvos aláírásgyűjtést kezdeményezett annak érdekében, hogy megmaradjon a vizitdíj - az erről szóló közleményt kedden juttatták el az MTI-hez. Mint az aláírók fogalmaznak, egy orvosok számára jó rendszer mellett szeretnének kiállni, továbbá
2008. február 19. kedd 16:04 - Hírextra
"Nem hiszünk abban, hogy ha egy eredményes népszavazást követően a kormányzat eltörli a vizitdíjat, akkor az így kiesett jövedelmünket bármelyik politikai erő vissza fogja állítani, ezt akkor sem kapjuk vissza, ha a mostani ellenzék kerül hatalomra" - olvasható a dokumentumban.

Az aláírók kifejtik, hogy bevételük átlagosan harmadával emelkedett a vizitdíjnak köszönhetően, amely pénzből fejleszteni képesek, vagy egyszerűen csak biztonságosan tudják rendelőiket működtetni. "Ha nem lesz vizitdíj, akkor mi, háziorvosok elveszítjük a bevételünk jelentős részét", továbbá elmaradnak a fejlesztések, nem tudják a kisegítő asszisztenciát megfizetni - írják.

Mint fogalmaznak, tisztában vannak azzal, hogy fizetni senki sem szeret, "de talán a betegek is jobb érzéssel adják oda a 300 forintot, ha tudják, a pénzükből az ellátás minőségén és biztonságán tudunk javítani", illetve nyomatékosítják, a vizitdíjból származó többletet nem a mindenkori kormánytól kapják, hanem közvetlenül a betegektől.

Komáromi Zoltán budapesti háziorvos - az aláírásgyűjtés kezdeményezője - az MTI-nek úgy fogalmazott: ez egy segélykiáltás. Hozzátette: a havi kártyapénzen túl - ami körülbelül 600-650 ezer forint - a vizitdíjjal 20-22 százalékkal emelkedett a bevételük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását