2024. május 6. - Ivett, Frida

Takács Albert a kinevezésekről

Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter várhatóan a jövő héten nevezi meg a megyei főkapitányságok élére kerülő vezetőket. A tárcavezető ezt a szerdai budapesti kormányszóvivői tájékoztatón jelentette be.
2007. október 31. szerda 18:01 - Hírextra

"Reményeim szerint a jövő héten fogja a nyilvánosság az új rendőri vezetőket megismerni" - fogalmazott Takács Albert.

A minisztert arról kérdezték, mi az oka annak, hogy több megyei rendőrfőkapitányt leváltottak a közelmúltban. Takács Albert ezzel összefüggésben emlékeztetett arra, hogy 2008. január 1-jétől összevonják a rendőrséget és a határőrséget, így nem tartható fenn, hogy "a megyei struktúrában" csak rendőri vezetők legyenek.

"Olyan rendőri vezetőkben kell gondolkodni, akik nem két évig, vagy hat hónapig, hanem lehetőleg hosszabb távon tudják a megkezdett feladatokat vinni, ellátni" - emelte ki Takács Albert.
Kitért arra is, hogy jelenleg arról folyik konzultáció a rendőrségnél, kik azok a vezetők, akiknek más beosztást ajánl a rendőrfőkapitány.

Az országos rendőrfőkapitány kedden hat megyei rendőrfőkapitány vezetői kinevezésének visszavonását kezdeményezte az igazságügyi és rendészeti miniszternél. Bencze József Baranya, Bács-Kiskun, Heves, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megye rendőrfőkapitányai kinevezésének visszavonását kezdeményezte november 14-i hatállyal, indoklás nélkül.

Az ORFK tájékoztatása szerint Bencze József a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvény alapján tett javaslatot az igazságügyi és rendészeti miniszternél - a megyék sorrendjében - Sárközi Ferenc, Király Ferenc, Bartos László, Illés László, Andrékó János és Nemes Zoltán rendőr dandártábornok megyei rendőrfőkapitányi kinevezésének visszavonására. A közlés szerint az országos rendőrfőkapitány az érintett tábornokoknak jelenlegi beosztásuknak megfelelő, kiemelt főtanácsadói, illetve főosztályvezetői beosztást ajánlott fel, amelyet a főkapitányok elfogadtak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását