2024. május 5. - Györgyi

Vizsgálat indulhat SZDSZ-ügyben

Ha beigazolódik, hogy az SZDSZ tisztújításán valaki vagy valakik más nevében szavaztak, más nevében írták alá a jelenléti ívet, az ügyészség megalapozott gyanú esetén hivatalból indíthat eljárást az ügyben magánokirat-hamisítás miatt - mondta Kolláth Györ
2008. február 18. hétfő 12:59 - Hírextra

A szakértő az MTI kérdésére elmondta: "sok esélye annak, hogy az elnökválasztás eredményét megváltoztassák, nincsen, az ilyen esetekben egy új választás megtartása kezeli a dolgot rendesen".
Kolláth György rámutatott: az új tisztújító szavazás eredményét is be kell jelenteni a Fővárosi Bíróságon.

"Ha valóban volt csalás, az nem elnökválasztási csalás, hanem közokirat-hamisítás" - tette hozzá az alkotmányjogász.

Borbély Zoltán, az ügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a vádhatósághoz nem érkezett ilyen beadvány, az ügyben jelenleg a rendőrség nyomoz Szerdahelyi Szabolcs, a Deport-,56 elnöke feljelentése alapján.

Ha bebizonyosodik, hogy szervezett választási csalás történt a Szabad Demokraták Szövetségének tavalyi elnökválasztásán, új tisztújító küldöttgyűlést fognak összehívni - jelentette ki Gusztos Péter ügyvivő vasárnap Szegeden.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását