2024. április 26. - Ervin

Elrendelték a nyomozást SZDSZ-ügyben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn elrendelte a nyomozást az SZDSZ-es elnökválasztás ügyében, magánokirat-hamisítás gyanúja miatt. Szerdahelyi Szabolcs, a Deport ,56 elnöke pénteken tett feljelentést a XI. kerületi rendőrkapitányságon az ügybe
2008. február 18. hétfő 19:48 - Hírextra

A szóvivő hozzátette: hétfőn az V-XIII. kerületi ügyészségen egy polgármester is feljelentést tett az ügyben, ugyanezen tartalommal, a feljelentést vélhetően továbbítani fogják a BRFK-ra. Az MTI úgy tudja, Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere tette ezt a feljelentést.

Kolláth György alkotmányjogász hétfőn az MTI-nek azt mondta, ha beigazolódik, hogy az SZDSZ tisztújításán valaki vagy valakik más nevében szavaztak, más nevében írták alá a jelenléti ívet, az ügyészség megalapozott gyanú esetén hivatalból indíthat eljárást az ügyben magánokirat-hamisítás miatt.

Borbély Zoltán ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy a párt belső működése felett az ügyészség nem gyakorol törvényességi felügyeletet, ahogyan az egyházak belső működése felett sem. Például a tag közvetlenül indíthat keresetet, ha törvénytelenséget tapasztal.

Mint mondta, az ügyészségi törvény alapján a keresetindítási lehetőség az ügyészséget a párt, mint jogi személy kifelé irányuló törvénysértése esetére illeti meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását