2024. április 26. - Ervin

2500 ember hiányzik

A rendőrségnél 2500 ember hiányzik, ezért az elkövetkező időszakban intenzív toborzó kampányt kezdenek - közölte az országos rendőr főkapitány hétfőn Szolnokon, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság évértékelő munkaértekezlete alkalmából tart
2008. február 18. hétfő 19:41 - Hírextra

Erre egyik lehetőség, hogy a rendőr szakközépiskolákba a szokásos 800-900 fiatal helyett 400-450 fővel több hallgatót kívánunk felvenni, ami már önmagában nagy segítséget jelenthet - tette hozzá Bencze József rendőr altábornagy.

Tájékoztatás szerint a rendőrhiány a fővárosban okozza a legnagyobb problémát, bár ott vannak olyan rendőri erők, mint a Készenléti Rendőrség, amely átmenetileg támogatást tud nyújtani a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak.

Szükség esetében akciószerűen a Készenléti Rendőrség a megyékben, így Jász-Nagykun-Szolnok megyében is bevethető, ahol összességében 130 rendőr hiányzik - jegyezte meg. Az alföldi megye esetében a rendőrök létszámát az iskolai képzésből júniusban kikerülő fiatal rendőrökkel tudják majd növelni.

Bencze József jelezte, hogy a rendőri állomány évről-évre fokozatosan fiatalodik, a 43 ezer fős testületnél mindössze 257-en idősebbek 50 évnél.

Az országos főkapitány a Szolnok megyei rendőrök tavalyi munkájának értékelésénél kitért a közúti közlekedési morál egyre romló helyzetére. Mint mondta, 2007-ben közlekedési baleset során 1203 embert halt meg 10 millió lakosú Magyarországon, míg a hasonlóan nagy átmenő forgalmat lebonyolító Ausztriában 450-en, míg a 12 millió lakosú Bajorországban pedig közel 350-nel kevesebben, 850-en lettek áldozatok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását