2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Egyedülálló konferencia Magyarországon

Európában egyedül álló módon először rendezünk olyan konferenciát Magyarországon, ahol a Kínából érkező gazdasági és önkormányzati szakemberek egyidejűleg ismerkedhetnek meg Magyarország régióival, terület- és gazdaságfejlesztési lehetőségeivel, közigazga
2008. február 18. hétfő 20:02 - Hírextra

A Magyar és Kínai Önkormányzatok Partnerségi Konferenciáját a Kínai Magyar Évadhoz kapcsolódóan az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium 2008. február 18-22. között tartja Budapesten, a Helia Hotelben.

Az átfogó város és gazdaságtalálkozóra a kínai fél 16 tartományból mintegy 100 fős delegációt küld. A konferencián jelen lesznek Kína legjelentősebb városainak, gazdasági motorjainak felelős vezetői, üzletemberei, hogy eszmecserét folytathassanak a magyar gazdaság szereplőivel, döntéshozóival. Itthonról eddig 14 város, illetve megye regisztráltatta magát: polgármesterek, régiós és megyei tisztségviselők, üzletemberek, utazási irodák.

A szakmai fórum elsődleges célja, hogy a résztvevők jobban megismerjék egymás országát, tájékozódjanak az ágazati lehetőségekről, ezáltal lendületet adjanak a gazdasági együttműködésnek és a testvérvárosi kapcsolatoknak.

A Magyar és Kínai Önkormányzatok Partnerségi Konferenciára regisztrált meghívottak – a találkozó keretében – átfogó tájékoztatást kapnak Magyarországról és Kínáról, a hazai és a távol-keleti állam régióiról, közigazgatásáról, gazdaságáról. Tematikus workshopok keretében a résztvevők megbeszélést folytatnak a lakás- és építésügy, a területfejlesztés, a turizmus, a sport témaköréről, illetve a gazdasági és befektetési lehetőségekről is.

A konferencia utolsó két napján a kínai delegációk ellátogatnak magyar testvérvárosaikba, ahol megismerkednek a települések vezetőivel, az ottani gazdasági élet szereplőivel.

A Kínai Magyar Évadot 2007 szeptemberében Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nyitotta meg Pekingben. A nagyszabású rendezvénysorozat nyolc hónapon át zajlik kilenc kínai nagyvárosban, javarészt olyanokban, ahol eddig még nem volt érdemi magyar üzleti-kulturális jelenlét.

Kiadó: Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását