2024. április 25. - Márk

Nincsenek meg a feltételek

Bár már több mint fél éve nyitott a gázpiac, a lakosság ebből eddig még nem érzékelhetett semmit. A feltételek ugyanis még nem adottak ahhoz, hogy a lakossági fogyasztóknak is alternatívákat kínáljanak a közüzemi szolgáltatók - mondta a Főgáz Gázkereskede
2008. február 18. hétfő 19:33 - Hírextra
Szabó Péter az InfoRádióban a liberalizált gázpiac tapasztalatairól elmondta: a vállalati fogyasztók körében nagy az igény arra, hogy megújítsák szerződéseiket.

A lakossági fogyasztók esetében azonban a vállalat erre még nem tudta megteremteni a feltételeket. Mint mondta, még várnak a közüzemi díjakról szóló jogszabályra, amely alapvető lehet a feltételek meghatározásában. Hozzátette: az új gázpiaci törvény júliustól lép hatályba.

A liberalizációnak nincsenek meg a feltételei

Az európai országok orosz gáztól való függése középtávon sem fog csökkenni, mivel nincs igazi alternatívája az egyéb útvonalaknak - mondta Magyarország oroszországi nagykövete. Székely Árpád szerint nem csak a Nabuccót, hanem még sok vezetéket kell építeni, mert ezzel teremthető meg az igazi liberalizáció.

A nagykövet az InfoRádióban rámutatott: az Európában zajló liberalizáció sehol nem hozott árcsökkenést. Szerinte azért, mert a liberalizációnak valójában nem voltak meg a feltételei.

A beszállítók között akkor alakulna ki verseny, ha a piacon túlkínálat lenne, ehhez pedig vezetékekre van szükség. Azaz nemcsak a Nabuccót kell megépíteni, hanem további gázvezetékeket is.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását