2024. április 29. - Péter

Hanyagság miatt érte kár a pedagógusokat

A debreceni városházán elfelejtettek felbontani egy pályázati felhívást tartalmazó levelet, emiatt több mint 140 ezer forint "minőségi bérpótléktól" estek el a város kiváló munkát végző pedagógusai - közölte Varga Zoltán (MSZP) önkormányzati képviselő hét
2007. október 8. hétfő 16:36 - Hírextra

A politikus emlékeztetett rá, hogy az idei költségvetési törvény egymilliárd forintos támogatást biztosított az önkormányzati közoktatási intézményfenntartóknak abból a célból, hogy azok az óvodák, iskolák, kollégiumok, amelyek az intézményi minőségirányítási programjuk (IMIP) részeként legalább az idén alkalmazotti vagy pedagógus teljesítményértékelési rendszert működtetnek, plusz támogatáshoz juthassanak.

Varga Zoltán hozzátette: Debrecen önkormányzata - saját bevallása szerint - nemes egyszerűséggel elfelejtette felbontani a pályázati felhívást tartalmazó levelet, így a város egyáltalán nem nyújtott be pályázatot.

"A debreceni pedagógusoknak esélye sem volt az egymilliárd forintos pályázati alapból a plusztámogatás megszerzésére" - mondta Varga Zoltán.

Példaként említette, hogy a kevésbé feledékeny önkormányzatok szép summát kaptak: így Csongrád városa 21,9 millió, Karcag önkormányzata 32,1 millió, Szolnok megyei jogú város pedig 53,8 millió forintot nyert. A kiváló eredménnyel pályázó intézmények pedagógusai pedig személyenként 140.466 forint "minőségi bérpótlékot" kaptak.

"Debrecen város - amúgy többnyire kitűnő - intézményei és fáradhatatlan pedagógusai a város illetékeseinek hanyagsága miatt nem szerepelhetnek ezen a listán" - fűzte hozzá Varga Zoltán.

A szocialista képviselő szerint a feledékenység Debrecennek vélhetően 50-60 millió forintjába került.
Zsiros Zsolt, az MSZP debreceni elnöke a sajtótájékoztatón Kósa Lajos fideszes polgármester politikai felelősségét hangsúlyozta az ügyben.

Közlése szerint, miközben Kósa Lajos rendszeresen arról beszél, milyen jól gazdálkodik a város, a szocialisták hétről hétre tárnak fel ezzel ellentétes előjelű ügyeket.

Példaként a színház 100 millió veszteségét, illetve az egyik sportegyesület támogatását említette, de mint mondta: hamarosan összegző sajtótájékoztatón hozzák nyilvánosságra a rossz gazdálkodás számadatait.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását