2024. április 26. - Ervin

Orbán szerint sok a düh, a harag ma az emberekben

A március 9-re kiírt népszavazás eltér az eddigiektől: a korábbiaknak "a természete más volt", mert azok általában elvont, elméleti politikai kérdésekről szóltak - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Hír TV péntek esti műsorában.
2008. február 16. szombat 07:43 - Hírextra

Az elmúlt években a népszavazásokon az emberek "mindennapi életétől távoli kérdéseket" vetettek fel, mint az európai uniós tagság, a NATO-tagság, vagy a kettős állampolgárság, ami nem motiválta őket a népszavazáson való részvételre - válaszolta a Fidesz elnöke arra az újságírói felvetésre, hogy a népszavazásokon általában alacsony a részvétel, amely gyakran az érvényességi küszöböt sem éri el.

A gazdaság kérdéseiről szólva Orbán Viktor Demján Sándor vállalkozót idézve azt mondta: "ha így mennek tovább a dolgok, Magyarország Európa legszegényebb országává válik". Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy az emberek "frusztrálttá kezdenek válni attól, hogy csak rossz hírek érkeznek" az országról. A pártelnök egyetértését fejezte ki a vállalkozó kijelentésével, amely szerint tenni kell az ellen, hogy ne "hét-nyolc kötvénytulajdonos" irányítsa Magyarország politikai életét.

A külföldi befektetőkkel kapcsolatban kijelentette: a magyar állampolgároknak tudniuk kell, hogy "mi vagyunk itthon, és ennek érvényt fogunk szerezni." Vélekedése szerint "ezért fontos, hogy az emberek mindig is úgy érezzék, hogy a magyar kormány, a teljes magyar állam, a maga államapparátusával, hatalmi szerveivel, adórendszerével" mellettük áll.

A kormány jelenlegi munkáját értékelve megjegyezte: "Ha hiányzik az egyenesség, az őszinteség, az egész kormányzati munka megbicsaklik". A politikai közéletet azzal jellemezte, hogy hiányzik "a pártok feletti nemzeti egyetértés".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. február 16. 19:04
Sok a düh, a harag ma az emberekben.. mondja Orbán.
Ez valóban így van, azonban mindezt javarészt ő maga gerjesztette. Az elvesztett választást követő hosszú évek alatt Orbán nem tudta megemészteni másodhegedűsi szerepét, s lázítással, utcai gyűlésekkel, a szélsőségesekkel burkoltan vagy kevésbé burkoltan összefogva folyamatos lázban, feszültségben tartotta (és tartja) az országot. Hazugsággal, gáncsoskodással, gondolatok nélküli üres szólamokkal, a szocializmus által nyújtott látszatingyenesség illúziójával, demagógiával bódítja a népet, a destruktív lépések sokaságával szeretné elkergetni az "illegitim kormányt."
Azonban ez csak Orbán Viktor személyes érdeke.
Az ország érdeke az lett volna és ma is az, hogy az ellenzék ellenőrízze a kormányt, tárgyaljon és konstruktív javaslatokat, alternatívákat dolgozzon ki a jobbítás szándékával.
A megosztás, a gyűlölet politikáját a magyar közéletbe Orbán Viktor hozta be. Egyetlen elvet ismer - a haszonelvet, s mindent ennek rendel alá. A 4,5 milliárdos népszavazási cirkusz is ezt szolgálja.
Ozmium
2008. február 16. 17:00
Ha egy párt arra vetemedik, hogy az eredménytelenségét, belső feszültségeit, kudarcait az ország belpolitikai állapotával magyarázza akkor annak vezetői, félnek a megméretetéstől.
Nevetséges, hogy a Fidesz kongresszusi irányelvek szajkózásával ismét a tervutasítási rendszert, az állami tulajdonlást, a töke és verseny ellenességet favorizálja.
Orbán elnök és munkatársai, egy levitézlett rendszer szemét dombján guberált ötlethalmazzal és technikával kecsegteti az egyébként is megfáradt, elbizonytalanodott választókat.
Az olcsó népszerűség garantált, lehet hűteni a pezsgős poharakat.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását