2024. április 28. - Valéria

Könnyen jött hírnév

Földessy Margit a könnyen jött hírnévről és az ezzel kapcsolatos nehézségekről mesélt. Amennyire öröm, legalább annyira nehéz teher is a siker.
2008. február 16. szombat 08:52 - Hírextra
Ráadásul a hírnév könnyen jön, de könnyen is megy. Egyszer felemelik az embert, majd hirtelen leejtik, és az egykor híres embert már nem ismeri fel senki sem, még azok is megfeledkeznek róla, akiket addig a barátainak hitt. De vajon mitől lesz valaki sikeres? Van recept a sikerre?

– Az én olvasatomban a sikerhez rengeteg munka és tanulás kell, de ez alól vannak kivételek. Sokszor csak egy véletlen szerencse folytán kerül az ember olyan helyzetbe, hogy ország-világ megismeri a nevét. Például egy valóságshow-ban. Ilyenkor nem a tehetségét fedezik fel, hanem csupán a helyzet hozza az ismertségét – véli Földessy Margit, színművész.

A hirtelen jött sikereket nagyon nehéz feldolgozni, mert a hírnévvel egy csapásra megváltoznak az ember életkörülményei. Aki addig szürke eminenciásként élte az életét, arra hirtelen ráköszönnek, interjút készítenek vele, autót küldenek érte, és még sorolhatnánk. Sokan azt hiszik, hogy ez automatikusan, a teljesítményüktől függetlenül jár nekik, és nagyon könnyen hozzá is szoknak.

– A sikert csak segítséggel lehet jól kezelni. Ha az embernek olyan a családja, a baráti köre, akkor már jó esélye van arra, hogy a földön maradjon. Sokat számít, ha azok az emberek is segítenek neki ebben, akik felfedezték. Általában nem szükséges szakember bevonása, de bizonyos esetekben elkerülhetetlen.

Nagyon fontos, hogy a felfedeztetés pillanatától folyamatosan képezze magát az ember, hiszen így biztosíthatja, hogy ez az állapot megmaradjon. A sikert és a kudarcot egyaránt nehéz feldolgozni. De nemcsak a művészvilágban, hanem minden területen, legyen az politika vagy orvostudomány.

– Gyakran mondják nagy művészekre, hogy nekik van mire szerénynek lenniük. Szerintem ez az a mottó, amit minden pályakezdőnek a fejébe kell vésnie.

Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását