2024. május 5. - Györgyi

Az önkormányzat elítéli a félelemkeltést

Belváros-Lipótváros képviselő-testülete elítél minden, a rendteremtés ürügyén, erővel és fenyegetéssel fellépő csoportot. Elítél minden olyan félelemkeltő cselekedetet, melynek célja a kisebbségek megfélemlítése, és elutasít minden olyan személyt, akik az
2008. február 15. péntek 07:41 - Hírextra

A Képviselő-testület kifejezésre juttatja azt a meggyőződését, hogy minden honfitársunknak, így zsidó és cigány embertársainknak, mint minden kisebbséghez tartozónak, joga van a békés, nyugalmas életre.

Bármely etnikai kisebbséghez, vagy vallási felekezethez tartozó embertársaink az egységes magyar nemzet részei, munkájukkal, kultúrájukkal gazdagítják hazánkat, Budapestet és annak belvárosát.
Különös hangsúllyal ítélünk el mindenkit, aki a kisebbségekkel szembeni erőszakos és sértő megnyilvánulásokat politikai célzattal fogalmazza meg. Elítéljük azokat, akik a magyar közéletben zsidóznak, díszzsidóznak és cigányoznak. Meggyőződésünk, hogy azon személyeknek és politikai csoportosulásoknak, akik ezt teszik, nincs helyük a demokratikus magyar közéletben.

Belváros-Lipótváros Képviselő-testülete kifejezésre juttatja azon meggyőződését, hogy országunk és társadalmunk problémái, vitáink, nézetkülönbségeink nem oldhatóak meg erővel, fenyegetéssel. Csak szeretettel, türelemmel, megértéssel és elfogadással.

A képviselő-testület határozatában nem nevesítette a Magyar Gárdát, de Rogán Antal polgármester a testületi ülés során szóban kifejtette, hogy személyesen a Testület által általánosságban elítélt csoportok közé sorolja a Magyar Gárdát is.

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását