2024. április 20. - Tivadar

Győr nem vesz kocsit Szijjártónak

Győr városának sportigazgatósága cáfolja azt a csütörtöki lapértesülést, hogy egy helyi sportklub az önkormányzati támogatásból autót bérelne Szijjártó Péter Fidesz-szóvivőnek. Erről Molnár Péter sportigazgató juttatott el közleményt az MTI-hez.
2009. január 29. csütörtök 20:07 - Hírextra
A Népszava csütörtöki számában arról írt, hogy a Fidesz szóvivője olyan Audit használ, amelyet az általa elnökölt győri sportklub bérel számára. Potya Audival jár Szijjártó Péter - írta az újság, amely úgy értesült, hogy a Fidesz szóvivője a győri SEAT-FOTON női kosárlabdaklub társadalmi elnökeként kapott használatra a sportegyesülettől egy Audi A4-es gépkocsit. A klub vezetése a lap kérdésére nem kívánta elmondani, hogy mennyiért bérlik a fideszes politikus számára az autót. A Népszava emlékeztetett arra, hogy a sportklub közpénzzel, Győr városának költségvetési támogatásával is gazdálkodik; a lap szerint ebből az következik, hogy a tavalyi 41 millió forintot elérő támogatás egy részét Szijjártó autójára is költik.

Molnár Péter közleményében sajnálatosnak nevezte, hogy a napilapban megjelenhetett egy olyan írás, amely teljes tájékozatlanságról árulkodik. Mint írta, a győri klub az elmúlt esztendőben kapott önkormányzati támogatásról a rendeletnek mindenben megfelelve, határidőre, szabályszerűen elszámolt, és ezekben az elszámolásokban semmilyen személygépkocsi-vásárlással, -bérléssel kapcsolatos kiadás nem szerepel.

"Így a lap állításával ellentétben, Szijjártó Péter autójára közpénzből, az önkormányzati támogatásból a klub nem költött. Tehát, a lap állítása, melyet tényként vett át más sajtóorgánum is, valótlan, vádaskodó, minden alapot nélkülöz, és mélyen sérti Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és intézményünk jó hírét" - közölte Molnár Péter sportigazgató.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását