2024. május 4. - Mónika, Flórián

Takács: Nem lesz szükség nagyobb erők jelenlétére

A rendőrség felkészült az október 23-ai rendezvények biztosítására, melyek során remélhetőleg nem lesz szükség nagyobb erők jelenlétére - mondta az igazságügyi és rendészeti miniszter újságíróknak pénteken Mohácson.
2007. október 20. szombat 07:07 - Hírextra
Csak Budapesten több mint 110 bejelentett rendezvény, közterületi demonstráció lesz. Ezeknek van ugyan némi biztonsági kockázatuk, de jelen állás szerint a köztereken nincs szükség a közlekedés rendjét biztosító átlagos rendőri jelenlétnél többre - mondta Takács Albert, miután a rendőrség és a határőrség helyi vezetőivel találkozott a város határrendészeti kirendeltségén.

Hozzátette: a megfelelő csapaterős rendőri erők ugyanakkor készenlétben vannak, de "abból indulunk ki, hogy mindenki az ünneplés vagy a békés demonstráció szándékával megy az utcára". Politikai vagy kormányzati bizalmatlanság nincs a demonstrálókkal szemben.

A miniszter a rendőrség és a határőrség integrációjával összefüggésben szólt az új rendőri vezetők, megyei főkapitányok kinevezéséről. Azt mondta, hamarosan megnevezi őket, de még folynak a konzultációk, jelenleg egyetlen poszt sincs, ahol csak egy személyben gondolkodnak.

Kiválasztásuknál a legfontosabb a szakmai rátermettség, de számba kell venni, hogy életkoruknál fogva meg tudják-e szervezni feladataik ellátását, milyen kapcsolatban vannak környezetükkel, hogyan tudnak együttműködni az önkormányzatokkal - tette hozzá Takács Albert.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását