2024. április 27. - Zita

Sikeres áldozatsegítők

Somogy megyében két év alatt közel ezren kértek segítséget a Somogy Megyei Igazságügyi Hivatal keretein belül működő Áldozatsegítő Szolgálattól - mondta a hivatal igazgatója szerdán Kaposváron, sajtótájékoztatón.
2008. február 13. szerda 14:11 - Hírextra
Keszthelyi Tiborné az áldozatsegítés múlt évi tapasztalatainak összegzéséről rendezett tanácskozást megelőzően arról számolt be: a megyében mind ismertebbé válik a 2006 január elsejétől működő Áldozatsegítő Szolgálat tevékenysége, tavaly megduplázódott a hozzájuk fordulók száma.

Tájékoztatása szerint 2007-ben főként vagyon elleni bűncselekmények - lopás, betöréses lopás, okirattal visszaélés - miatt kértek tőlük segítséget, de gyakori volt a személy elleni bűncselekmények, így a testi sértés, kiskorú veszélyeztetése, személyi szabadság korlátozása miatti sérelem is.
A legtöbben az azonnali pénzügyi segélyt vették igénybe, ám a segítségnyújtás, az anyagi támogatáson túl, a bűncselekményből eredő jog- és érdeksérelem orvoslásáig akár fél éven keresztül is tarthat - mondta a hivatal vezetője. Hozzátette: a bűncselekmények közvetlen sértettjein kívül mindazon személyeknek is segítséget nyújtanak, akik bizonyíthatóan a bűncselekmény közvetlen következtében szenvedtek sérelmet. Ennek feltétele a büntetőeljárás megindítása.

Az igazgató közlése szerint a tanácskozáson az Áldozatsegítő Szolgálat szakembereivel együttműködő városi rendőrkapitányságok, rendőrőrsök, családsegítő és gyermekjóléti szolgálatok, egészségügyi, szociális és civil szervezetek képviselőit tájékoztatják az elért eredményekről, s a további feladatokról. A cél, hogy a segítőkön keresztül minél többen megismerjék a szolgálat tevékenységét - emelte ki Keszthelyi Tiborné.

Hozzátette: a rendezvényen kiemelt figyelmet fordítanak a családon belüli erőszak kezelésével és a kiskorúak védelmével foglalkozó új - ez év januárjától hatályos -, rendőri feladatokkal kapcsolatos szabályozásra, az egészségügyi és civil szervezetek áldozatsegítési tevékenységére, feladataira, s megemlékeznek a közelgő dátum - február 22 - kapcsán a bűncselekmények áldozatainak napjáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását