2024. április 26. - Ervin

Népszava miatt bírság az MTV-nek

Félmilliós bírsággal sújtotta a Magyar Televíziót (MTV) a médiahatóság, mert ert a Nap-kelte egyik interjújának felkonferálása során szerintük indokolatlanul mutatták a Népszava fejlécét a képernyőn. Az MTI birtokába jutott határozat szerint a tavaly nove
2008. február 14. csütörtök 17:15 - Hírextra
"A műsorvezető nem a lapból idézett, azt csak a kezében tartotta. Az országos napilap fejléce a beszélgetés teljes időtartama alatt látható volt" - áll az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) döntésben, amely szerint "a periodika címe a felvezető egész időtartama alatt látható volt, és az a beszélgetés tárgyával, annak tartalmával semmiféle kapcsolatot nem mutatott".

A határozat szerint "a termék közismertsége okán a megjelenítés alkalmas volt a fogyasztásra való igény felkeltésére"; hivatkoznak egyben a Fővárosi Ítélőtábla egy döntésére, amelyik a szponzorfal előtt készített interjúval kapcsolatban megállapította, hogy "a perbeli logók mindegyike konkrét termékkel, szolgáltatással azonosítható be, így látványa az adott vállalkozás termékeire, szolgáltatásaira irányítja a nézők figyelmét".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását