2024. április 19. - Emma

Már a thaiföldiek is híznak

Elpocakosodás fenyegeti a vékony, kecses testalkatúként ismert thaiföldi embereket - erre figyelmeztetett a Pocak Nélküli Thaiföldiek Hálózata egy kutatóintézet felmérésére hivatkozva egy szemináriumon, amelyet a vendéglői étkezésnek az elpocakosodásra gy
2008. február 13. szerda 14:08 - Hírextra
Az elhízás miatt aggódó csoport nehezményezi, hogy a thaiföldiek túlságosan megkedvelték a gyorsbüféket, amelyeknek fogásai átlagosan 290-nel több kalóriát tartalmaznak, mint a hagyományos, otthon készített thai ételek - tudósított a minapi eseményről a Bangkok Post című lap.
A thaiföldiek gyakrabban járnak étterembe, mint bármely más térségbeli ország lakosai. A felmérés szerint a thaiok hetente átlagosan 13 alkalommal mennek étterembe, s a háztartások átlagosan havi 927 bahtot (bő 5 ezer forintot) hagynak a vendéglőkben. (Ez átszámítva nem sok, de Thaiföldön sokkal alacsonyabbak a vendéglői árak, mint Európában.)

A 2004-et megelőző 18 esztendő alatt 7,5-szeresére nőtt a túlsúlyos thaiföldiek száma, s idén a kövérek száma elérheti a 10-12 milliót is, ami azt jelenti, hogy majdnem minden hatodik ember elhízott lesz a délkelet-ázsiai királyságban.

A sokszínű és ízletes konyhájáról ismert Thaiföldön is egyre népszerűbbek olyan nemzetközi egyenételek, mint a pizza, a hamburger, a hasábburgonya vagy a grillcsirke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását