2024. március 29. - Auguszta

Nem utalták be, meghalt

Rendőrségi eljárás indult egy pápai orvos ellen, miután egy 26 éves nő belehalt egy mellkasi daganatba. A 26 éves nő szülei pert indítottak az ügyben, a rendőrség nyomoz. Az InfoRádiónak a neve elhallgatását kérő kezelőorvos azt mondta: a szakma szabályai
2008. február 13. szerda 11:36 - Hírextra
Ábrahám László, a család ügyvédje az InfoRádióban elmondta, hogy az 1981-ben született nő azért fordult orvoshoz 2007 februárjában, mert a nyakán több csomó jelent meg, nehezen lélegzett és fulladási rohamai voltak.

A kórházban különböző vizsgálatokat végeztek. A diagnózis szerint a Castleman-betegség okozta rohamai voltak - tette hozzá a jogász.

Az egyik csomóból az orvosok szövetmintát vettek. Amíg a vizsgálati eredményre vártak, a kórházi kezelést nem tartották indokoltnak. A nőnek járóbeteg-rendelésre sem kellett mennie, annak ellenére, hogy a gyógykezelést végző orvosok tudtak fulladási rohamairól, gyakori hányingeréről, alvási zavarairól - mondta.

Ábrahám László közölte: a fiatal nő március 17-én elhunyt, az orvosszakértői vizsgálat megállapította, hogy a halál oka mellűri daganat okozta légcsőszűkület volt.

Két szakértői vélemény van. Az egyik egyértelműen kimondja, a pápa kórház orvosai nem az elvárható legnagyobb gondossággal jártak el, a másik ennek ellenkezőjét állítja - mondta az ügyvéd.

A véleményeket az Egészségügyi Szakértői Testület bírálja felül, ezt az ügyben eljáró rendőrhatóság indítványozza. Az ügyben foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indult eljárás a pápai kórház orvosa ellen - tette hozzá.

A vizsgálat eredményére vártak

A kezelőorvos az InfoRádónak elmondta: felfedezték a daganatot, de a beteg még a diagnózis megszületése előtt meghalt.

Nagyon rövid idő alatt kiderítettük a betegséget. A CT-vizsgálat kimutatta a nyakában a "térfoglaló folyamatot", amelyből mintát vettek a szövettani vizsgálatra - mondta az orvos.

Közölte: a beteg még a szövettani vizsgálat eredményének megérkezése előtt meghalt.

Az orvos tagadta az ügyvédnek azt az állítását, hogy a páciens nem volt járóbeteg-ellátáson.

Hozzátette, hogy a szövettani vizsgálat eredményének ismerte előtt nem adhattak megfelelő kezelést a betegnek.

Olyan jellegű fulladásos rosszullétei nem voltak a nőnek, amelyek miatt a kórházban kellett volna tartani. Nehéz légzése volt, de az más esetben is lehet. Amikor rosszul lett, akkor nem a mi intézetünkbe jött - jelentette ki a doktornő.

Minden a szakma szabályai szerint történt, bármelyik intézetben ugyanezeket a vizsgálatokat végezték volna el - tette hozzá.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását