2024. április 19. - Emma

MDF: "Szaporodjatok és sokasodjatok"

Az MDF továbbra is családbarát környezetet szeretne, ennek érdekében a párt egyebek mellett biológiai eszközökkel segítené a gyermekvállalást - hangsúlyozta Pusztai Erzsébet szerdán az MTI-nek.
2008. február 13. szerda 11:30 - Hírextra
"Nem szabad tovább halogatni a családbarát környezet kialakítását. Olyan programot kell létrehozni, amely egyrészt tükrözi a társadalomban felmerülő igényeket, másrészt konszenzust alakít ki az illetékes civil és politikai szereplők között" - emelte ki közleményében az ellenzéki párt népjóléti kabinetjének vezetője.

Pusztai Erzsébet szerint számos európai példa igazolja, hogy az átgondolt kormányzati politika nagyban befolyásolhatja és akár meg is állíthatja a kedvezőtlen demográfiai folyamatokat. Hozzátette: jól látható, melyek azok a területek ma Magyarországon, ahol gyökeres változtatásokra lenne szükség.

Az MDF úgy látja, a gyermek épsége és egészsége érdekében a gyermekvállalást biológiai eszközökkel is segíteni kell, emellett támogatni kell a gyermekgondozás alatt otthon töltött éveket, el kell indítani a netmama programot.

Létre kell hozni a családi háztartásvezető munkakört és a vállalatokat érdekeltté kell tenni a részmunkaidős foglalkoztatási rendszer kialakításában, illetve meg kell teremteni a távmunka lehetőségét is - közölte Pusztai Erzsébet.

Kitért arra is, hogy több bölcsödére és óvodára van szükség és bővíteni kell a családsegítő központok hálózatát. Az MDF szerint az önkormányzati fejlesztések, a közlekedés, vendéglátás és turisztikai lehetőségek kialakításakor is figyelembe kell venni a családok érdekeit.

A Központi Statisztikai Hivatal január végi adatai szerint tavaly - novemberig - kevesebb gyermek született és több lakos halt meg, mint az előző év azonos időszakában, így a természetes fogyás nagyobb volt, mint 2006 januárja és novembere között. A házasságkötések száma az egy évvel korábbihoz viszonyítva mintegy 9 százalékkal volt alacsonyabb. A népesség becsült lélekszáma az időszak végén 10 millió 51 ezer fő volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását