2024. április 28. - Valéria

Szili Katalin gyásztávirata Tom Lantos özvegyének

Szili Katalin szerint Tom Lantos halálával nem csak családja, de a demokratikus társadalmak is pótolhatatlan veszteséget szenvedtek; a házelnök erről a hétfőn elhunyt magyar származású amerikai politikus özvegyének küldött gyásztáviratában írt.
2008. február 12. kedd 22:24 - Hírextra

"Meg vagyok győződve arról, hogy nemcsak Ön, de a demokratikus társadalmak is pótolhatatlan veszteséget szenvedtek" - fogalmazott Szili Katalin táviratában, amelyet az Országgyűlés Sajtószolgálata kedden juttatott el az MTI-nek.

"Mi magyarok tudtuk, hogy közreműködésével minden igazságos magyar ügy kikezdhetetlen" - írta a házelnök, hozzátéve: az Országgyűlés hétfői plenáris ülésén egyperces néma felállással fejezte ki együttérzését.

Szili Katalin felidézte: Tom Lantos kompromisszumot csak politikusként kötött, emberként mindig szilárdan ragaszkodott elveihez és meggyőződéséhez. "Hiányát sokáig érezni fogjuk, embersége pótolhatatlan" - zárta levelét a házelnök.

A magyar származású Tom Lantos amerikai kongresszusi képviselő 80 éves korában, február 11-én a Maryland állambeli Bethesda Haditengerészeti Kórházban halt meg.

A demokrata párti képviselő - aki a washingtoni kongresszus alsóházában a külügyi bizottság elnöke volt - január elején jelentette be, hogy nyelőcsőrákja miatt visszavonul a politikától.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását