2024. április 29. - Péter

Öt millióval gazdagodtak a hátrányos helyzetű kölykök

Több mint 5 millió forint gyűlt össze a Jobb velünk a világ elnevezésű programban, amelyet fogyatékkal élők indítottak a hátrányos helyzetű gyerekek megsegítésére.
2009. november 24. kedd 17:46 - HírExtra
Az összeget Joó Istvánné, Szendrőlád polgármestere vehette át jelképesen kedden, a programot lezáró sajtótájékoztatón Budapesten. A szervezők ebben az évben ugyanis a szendrőládi hátrányos helyzetű gyerekeken akarnak segíteni, a Böjte Csaba által működtetett erdélyi napközik mintájára hasonló intézményt létrehozva a Borsod megyei településen.

Nem az iskolát akarják kiváltani, hanem erőt, lelki útravalót nyújtani azoknak a gyerekeknek, akiknek szükségük van rá - mondta Dely Géza szervező. Szavai szerint az október 18-i Jobb velünk a világ című koncert bevételéből az ingatlanok felújítását és az otthon működtetésének elindítását finanszírozzák majd. A napközi otthonhoz szükséges ingatlanokat a helyi önkormányzat, illetve egy szendrőládi magányszemély ajánlotta fel. A napközibe a gyerekek iskola után érkeznek, s többféle hasznos délutáni időtöltés közül választhatnak, így például sportolhatnak.

Ha sérült emberekről beszélünk, általában az jut az eszünkbe, hogy segítsünk nekik - fogalmazott Papp Szabolcs, a programot szervező Nem Adom Fel Alapítvány munkatársa. A sérült emberek most eljutottak oda, hogy ők adjanak életerőt és boldogságot másoknak, hiszen sok a lelkileg összetört ember. Az idei koncerten 5 ezer érdeklődő vett részt - tette hozzá.

Az elmúlt évben és az idén összesen 17 millió forintot gyűjtöttek össze a fogyatékkal élők ép társaik számára. A koncerthez zarándokút is kapcsolódott: Szegedről indult kerekesszéken Papp Szabolcs, a roma Rácz István és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány fiatalja, Novák Péter. Az utat 8 nap alatt tették meg, s a rendezvény napjára érkeztek meg Budapestre.

A jótékonysági eseményen fellépett egyebek mellett a Nemadomfel Együttes, a Bolyki Brothers, Bródy János, Oláh Ibolya, Tóth Vera, Deák Bill Gyula, a Kalyi Jag, a Villon Trió, a 4 For Dance, a Szendrőládi Cursillo, a Karavan Família és a Csepp Színház. A kezdeményezésben helyet kapott a többi között kiállítás, képzőművészeti aukció és mise, valamint a Befogadó Szeretet program keretében cigány családokat láttak vendégül a fővárosban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását