2024. május 4. - Mónika, Flórián

Mit tudhat Draskovics Gyurcsányról?

Mit tudhat Draskovics Tibor Gyurcsány Ferencről, hogy mindig újabb és újabb helyet keresnek neki a kormányban? - tette fel a kérdést a Fidesz frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján, annak kapcsán, hogy az igazságügyi és rendészeti tárca élén
2008. február 12. kedd 17:22 - Hírextra

"Draskovics Tibor valamilyen oknál fogva Gyurcsány Ferencnél mindig fontos pozíciót tölt be, valamit tudhat a miniszterelnökről, ami miatt nem bukhat meg és nem kerülhet ki a kormányból" - fogalmazott Navracsics Tibor a minisztercsere hírére reagálva.

A Fidesz frakcióvezetője azt mondta, a második Gyurcsány-kormány megalakulása óta ez már a hatodik hulláma a személyi változásoknak, ami azt is jelzi, hogy Gyurcsány Ferencnek valójában nincs koncepciója a kormányzati politikáról.

Navracsics Tibor úgy vélte, a magyar kormányzati rendszer alakulását Gyurcsány Ferenc "látomásai, szeszélyei és függőségei" határozzák meg, és nem tudni, kiknek és milyen követelésére kellett időnként újabb minisztereket kinevezni, másokat leváltani, egyes miniszteri, államtitkári posztokat megszüntetni. Hozzátette: még Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője is megjegyezte, hogy számára érdekes Draskovics Tibor története a kormányban. Ha Horn Gábornak érdekes, akkor a Fidesz számára még inkább érdekes - tette hozzá.

A frakcióvezető Draskovics Tibor eddigi kormányzati szerepvállalásait felidézve azt mondta: többször bizonyította alkalmatlanságát kormányzati pozícióban, mégsem tud megbukni. "Valóságos reneszánsz ember, Lamperth Mónikához méltóan mindig újabb területen bizonyítja sokoldalúságát" - ironizált a fideszes politikus.

Mint mondta, Draskovics Tibor korábban nem remekelt pénzügyi államtitkárként, majd pénzügyminiszterként, hiszen az ő nevéhez fűződik az áfavisszatartás, ami körbetartozásokhoz és csődhullámhoz vezetett a vállalkozások körében. Ugyanakkor - folytatta - a volt pénzügyminiszterről Gyurcsány Ferenc is megemlékezik Debreczeni József könyvében, amikor azt mondja, azért rendült meg a bizalma Draskovics Tiborban, mert folyamatosan hazudott az államháztartási hiány tekintetében.

Navracsics Tibor arra is kitért, hogy Draskovics Tiborról tudható, neve időnként felmerül az olajaktákban, újsághírek pedig a Zwack-ügyben és a Q8-benzinkutak kapcsán említik a nevét.
Arra a kérdésre, hogy mi a Fidesz véleménye Takács Albert nyolc hónapos miniszteri munkájáról, Navracsics Tibor azt mondta, azért nehéz ezt megítélni, mert a rendőrség számos bűncselekmény felderítésével, kinyomozásával adós, a Kádár-sír kirablásától az újra és újra drámai hangon bejelentett provokációkon át a Molotov-koktélos merényletekig.

Nem tudjuk megítélni, hogy ez a miniszteri munka hiányossága vagy a rendőri vezetők fogyatékossága, de az tény, hogy ma Magyarországon a rendőrség csak jelentős erőfeszítésekkel tudja biztosítani a rendet és a közbiztonságot, és ez így nincsen jól - fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. február 13. 17:38
A Parlamentben Navracsics így tette fel a kérdést: Mit tudhat Draskovics Tibor Gyurcsány Ferencről?

Ejnye, ejnye, hát önöknél a Fideszben így megy?

Egyébiránt az egész cikk gusztustalan, tele van rosszízű sejtetéssel, epés megjegyzéssel, az ellenfél lesajnálásával. Pl: "A magyar kormányzati rendszer alakítását Gyurcsány Ferenc látomásai, szeszélyei és függőségei" határozzák meg.
Még soha nem hallottam, hogy Lendvai Ildikó Orbán Viktort személyében sértő megjegyzéseket, nyilatkozatokat tett volna.
Ozmium
2008. február 12. 20:15
Navracsicsnak csak a szájáig ér a demokrácia.
Imádom, ha egy politológus jampizik. Tudja, hogy én tudom és ez így egy öngerjesztő hazugságba, torkollik.
A mű édes cumi, a frissítésre alkalmatlan, de az érzelmileg lestrapált hivőknek, gyógyir, -akik újra, meg újra, lángra kapnak a gyufa látványától-.
Legyünk velük elnézőek, türelmesek, hagyjuk meg őket, a monda világában.
Fogadjuk megértéssel, szeretettel kedves kis mocskolódásaikat, hisz a gyógyszer nekik, az idő nekünk dolgozik.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását