2024. április 29. - Péter

Somoskőújfalu díszpolgára lett Lezsák Sándor

Somoskőújfalu díszpolgári címét adományozta Lezsák Sándornak, az Országgyűlés Fidesz által delegált alelnökének a Nógrád megyei falu képviselő-testülete; az elismerést ünnepi ülésen adták csütörtökön.
2008. augusztus 21. csütörtök 18:51 - Hírextra
Lezsák Sándornak az iskoláért és a faluért végzett eredményes munkáját ismerik el a díszpolgári címmel - mondta az MTI-nek Tomka István kommunikációért felelős önkormányzati képviselő.
A politikus a település első díszpolgára.

Tomka István hozzátette: az alelnök egyaránt segítette a település önállóvá válását és az általános iskola újraindítását, többször szólalt fel a parlamentben a kisiskolák bezárásával kapcsolatban, jó példaként említve Somoskőújfalut.

Lezsák Sándor többször is ellátogatott a faluba, a leváláskor a helybéliek "Somoskőújfalu tiszteletbeli országgyűlési képviselőjévé" fogadták - mondta.

Somoskőújfalu 2004 szeptemberében népszavazáson döntött arról, hogy Salgótarjántól elszakadva önálló település lesz. A 2006. évi önkormányzati választásokon alakult meg önálló képviselő-testülete, és három évnyi szünet után, 2007-ben indították újra a Krepuska Gézáról elnevezett iskolát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását