2024. április 29. - Péter

Ülésezett a Világszövetség, Patrubány is felszólalt

Nagyidán a Schell-kastélyban tartotta tisztújító közgyűlését a Magyarok Világszövetsége Felvidéki Országos Tanácsa. A leköszönő elnök, Klacsán Teréz beszámolójának elfogadása után a Közgyűlés új elnököt és elnökséget választott. Az OT új elnöke Fuksz Sánd
2008. február 2. szombat 19:45 - Hírextra
A benesi dekrétumok máig tartó pusztító hatása miatt a nagyidai Schell-kastélyt sem kaphatják vissza egykori birtokosaik, de Snyír Ferenc polgármester ma is az Amerikában élő gróf Szechenyi Lászlóné Schell Terézia világszövetségi tagot tekinti tulajdonosnak. A polgármester üdvözlő beszédében röviden ismertetet a település történetét és mai helyzetét. A közel 3.000 lelkes Nagyida lakosságának több mint 50%-a magyar anyanyelvű, de alig 20%-a vallja magát magyarnak.

A Magyarok Világszövetsége Felvidéki Országos Tanácsának Közgyűlése előtt Klacsán Teréz leköszönő elnök megtartotta beszámolóját, majd bejelentette, hogy a továbbiakban is tisztséget vállal az Elnökségben. A Közgyűlés elfogadta a beszámolót, és tisztújítást tartott.

Az OT új elnöke Fuksz Sándor nagykaposi vállalkozó lett, aki a közösen megbeszélt tennivalókhoz kérte tagtársai támogatását. Alelnökök Mihályi Molnár László tanár, korábbi parlamenti képviselő, közíró, és Popély Gyula történész.

Az Elnökség most megválasztott további öt tagja: Klacsán Teréz párkányi főellenőr, Snyír Ferenc Nagyida polgármestere, Radványi Viola jókai borkereskedő, Kovács Ilona és Szabó Edit Bátorkeszi korábbi polgármestere.

Az Etikai Bizottságot Segyivi József, Dráfi Borbála és Molnár Imre alkotják, a Felügyelő Bizottság tagjai pedig Hiros Rozália, Köböl Zoltán és Krokován Csaba.

A közgyűlésen jelen lévő Patrubány Miklós MVSZ elnök ismertette a Magyarok VII. Világkongresszusának keretében augusztus 16-20. között tervezett konferenciákat, valamint a Magyarok Világszövetsége alapításának 70. évfordulójára tervezett ünnepi műsort.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását