2024. május 5. - Györgyi

Átadták a Prix Hungarica díjat

Francois Nicoullaud volt budapesti francia nagykövet, a Párizsi Magyar Intézet Baráti Körének új elnöke adta át a Magyarországgal foglalkozó legjobb francia egyetemi disszertációk szerzőinek immár negyedszer odaítélt Prix Hungarica díjat hétfőn a Párizsi
2008. február 12. kedd 21:20 - Hírextra

A volt nagykövet az elnöki posztot a tavaly nyáron elhunyt Raymond Barre volt miniszterelnöktől vette át.

A nemzetközi kapcsolatok, a gazdaság, a művészettörténet, a filmművészet és a zenetörténet témaköréből érkezett hat pályázatból - három doktori tézisből és három master szakdolgozatból - esett a rangos zsűri választása Por Katalinnak a hollywoodi stúdiókban 1930 és 1943 között elért magyar sikerekről szóló és Aurore Rivals-nak Eötvös Péter Három nővér című operájával foglalkozó munkájára.

A háromezer euróval járó, megosztott díjat két francia szponzor, az Eléctricité de France és a BNP Paribas csoporthoz tartozó Ségécé támogatta.

Az európai ügyekkel foglalkozó egyetemi oktatókból és újságírókból álló 11 tagú zsűri tiszteletbeli elnöke, Francois Nicoullaud volt budapesti francia nagykövet, a PMI Baráti Körének új elnöke, tiszteletbeli tagjai Fejtő Ferenc történész-író, újságíró, Jacques Rupnik politológus, Alexandre de Takácsy bankszakember és Nikicser László párizsi magyar nagykövet.

A Prix Hungaricát 2004-ben alapította a PMI Baráti Köre a Magyarország európai uniós csatlakozásával kapcsolatos, legjobb társadalomtudományi szakdolgozatok jutalmazására azért, hogy így keltse fel a francia diákok érdeklődését Magyarország iránt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását