2024. április 19. - Emma

Homo Ludens - beavatószínházi előadás

Rendhagyó Homo Ludens előadást tart a Szegedi Kortárs Balett csütörtökön, a darab után ugyanis a közönség betekinthet a kulisszák mögé - tájékoztatta Pataki Dorka, a társulat szóvivője az MTI-t.
2008. április 9. szerda 15:55 - Hírextra

Közölte: Juronics Tamás társulata a Nemzeti Táncszínház szervezésében este 7 órától adja elő az együttes talán leghumorosabb produkcióját. Ezt követően a művészeti vezető úgynevezett beavatószínházi programot tart, amelynek keretében a kulisszák mögé invitálja a nézőket, elmeséli a darab keletkezésének történetét, mondanivalóját, a táncosok segítségével megmutatják a Homo Ludens legjellemzőbb lépéseit, koreográfiai elemeit.

A szóvivő hozzátette: Juronics Tamás Szegeden az elsők között honosította meg a beavatószínházat, melyek az együttes székhelyén telt házzal, nagy sikerrel zajlanak. A koreográfus elsődleges célja ezeken az estéken, hogy a művek magyarázásával közelebb hozza a nézőket a kultúrához, a színházhoz, a tánc világához.

A 2005-ben színpadra állított Homo Ludensről Juronics Tamás akkor elmondta: nem kitalált történeteket, hanem olyan valós szituációkat mutat be, amelyek a mindennapi élet játszóterén íródtak.

Az ötperces történetek bemutatják az emberi kapcsolatok, a másság, a barátság és főként a szerelem valóságát. A koreográfus szerint a Homo Ludens a hétköznapi élet valóságát tárja a nézők elé, de ennél jóval többet láttat, a komoly felszín alatt meghúzódó abszurd humort.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását