2024. április 24. - György

Szórakozásból támadják a tűzoltókat

Heti átlagban negyven alkalommal támadják meg a munkájukat végző tűzoltókat a honpolgárok merő szórakozásból Nagy-Britanniában. A döbbenetes tényre a tűzoltók szövetsége hívta fel a figyelmet hétfőn, cáfolván azt a kormánystatisztikát, miszerint az efféle
2008. február 11. hétfő 19:48 - Hírextra

A tűzoltószövetség szerint a támadások száma Angliában és Walesben ezen időszak alatt valójában 15 százalékkal emelkedett, vagyis 1504 esetben fordultak elő. Skóciában és Észak-Írországban is mintegy 3-300 alkalommal támadtak rá huligánok a tűzoltókra.

"Egyes területeken a tűzoltók megtámadása szabadidős tevékenységgé vált, és súlyos következményei vannak... A kormány adatai e jelenségre vonatkozólag egyszerűen nevetségesek" - mondta a szövetség főtitkára, Matt Wrack.

Miközben a tűzoltók a lángokkal küzdenek, polgártársaik leköpdösik, téglákkal, üvegekkel, kövekkel dobálják őket, de az sem ritka, hogy lesből vagy késsel támadnak rájuk, vagy becsapós robbanószerkezetet tesznek eléjük.

Egyes helyeken a tűzoltók speciális felszereléssel vannak ellátva, hogy be tudják gyűjteni a támadók köpéseit DNS-vizsgálat céljából.

A legtöbb támadás a szegénynegyedekben éri a tűzoltókat, vagy ahol nincsenek mozik, diszkók vagy egyéb helyek, ahol a fiatalok el tudnák foglalni magukat.

A tűzoltószövetség egy kormány által finanszírozott országos stratégia kidolgozását szorgalmazza a támadások kivédése érdekében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását