2024. április 20. - Tivadar

Öt évet kapott a brutális késelő

Jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtotta emberölés bűntettének kísérlete miatt a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a lajosmizsei férfit, aki egy féltékenység miatt kirobbant veszekedést követően tavaly augusztusban több késszúrással életveszélyesen megsebesítette a feleségét.
2009. május 7. csütörtök 14:00 - HírExtra
A Romániában született, 1997 óta Magyarországon élő Lunga Zoltán és felesége 2002-ben kötött házasságot.

Két gyermekük született. Kapcsolatuk kezdetben harmonikus volt, később azonban megromlott, mert a férfi arra kezdett gyanakodni, hogy a felesége megcsalja. Ennek a feltételezésnek volt is alapja, az asszony 2008 januárjában szerelmi viszonyt kezdett egyik kollégájával. Miután a vádlott erről tudomást szerzett, több alkalommal is összevitatkoztak, s a férfi tettlegesen is bántalmazta feleségét.

Néhány hónap múlva az asszony édesanyja tanyájára költözött gyermekeivel. A vádlott többször is visszatérésre kérte, de a nő erre nem volt hajlandó, s 2008 nyarán élettársi kapcsolatot létesített új barátjával.

A vádlott nem tudott úrrá lenni elkeseredésén, megöléssel fenyegette az asszonyt és annak családját. 2008. augusztus 1-jén telefonált feleségének, hogy szeretné látni a gyerekeit. A nő ebbe belegyezett, találkoztak is egy, a tanyához közeli dűlőnél, ahol veszekedni kezdtek.

A vádlott ismét megfenyegette az asszonyt, s mikor látta, hogy a nő ezt nem veszi komolyan és kinevette, közölte vele, hogy meg fogja ölni. Egy kést kapott elő, amivel előbb kétszer háton, majd háromszor mellkason szúrta az asszonyt. Ezt követően saját magát is két alkalommal mellkason szúrta. A sebesült nő el tudott menekülni, s értesítették a rendőrséget és a mentősöket.

Az asszony sérülései - amelyek között olyan is volt, ami miatt közvetlen életveszélyes állapotba került - négy hét alatt gyógyultak meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását