2024. május 17. - Paszkál

Óbuda a "senki szigetéért"

Óbuda önkormányzata kezdeményezte, hogy a Hajógyári-sziget fővárosi tulajdonú része kerüljön kerületi tulajdonba - jelentette be Bús Balázs III. kerületi polgármester hétfőn.
2008. február 11. hétfő 14:37 - Hírextra

A Hajógyári-szigeten tartott sajtótájékoztatón Bús Balázs közölte, hogy a sziget mintegy 43 százaléka a főváros, a többi pedig állami tulajdonban van.

Közlése szerint a múlt héten kezdeményezte az óbudai önkormányzatnál, hogy a fővárosi terület kerüljön Óbuda tulajdonába.

Mint mondta, a Hajógyári-sziget jelenleg a "senki szigete", ugyanis úgy tűnik, a főváros nem törődik a területtel.

Bús Balázs szerint az elmúlt időszakban számtalan megkereséssel éltek a fővárosi önkormányzatnál, hogy rendezzék a sziget gondjait, de ezek nem vezettek eredményre.

Problémaként említette például, hogy hétvégente gyorsulási versenyeket rendeznek a sziget egyik mellékútján, amely ellen a főváros nem tud és nem is akar fellépni. Hozzátette: a rendőrségnek is korlátozottak az eszközei.

Ugyancsak kiemelte, hogy a sziget zöldterületét a motorosok és más "járgányok" használják terepezésre.

Mint mondta, ha kerületi tulajdonba kerülne a sziget egy része, növekedne Óbuda zöldterülete, így a megosztott bevételekből is több juthatna a területre. Ezeket a forrásokat mindenképpen itt a szigeten használnák fel.

Kiemelte, hogy a jövőben a sziget déli részén megvalósuló "Álomsziget-beruházás" kapcsán csaknem 400 millió forintot költenek majd el a sziget zöldterületeinek rendezésére.

Az MTI kérdésére a polgármester azt mondta, hogy úgy érzékeli, a főváros jelenleg semmit nem költ a szigetre, ennél a III. kerület jóval többet tudna a területre fordítani.

Arra a kérdésre, hogy a Sziget fesztivál megrendezését milyen módon érintené, ha megkapnák a fővárostól a területet, Bús Balázs elmondta: "nem gondoljuk azt, hogy a Sziget fesztiválnak meg kéne szűnnie, vagy meg kéne változnia".

Hozzátette: a csend, a parkolás és a zöldterület kérdésében viszont más megállapodásokat szeretnének kötni a fesztivál szervezőivel, sokkal inkább olyanokat, amelyek a kerületiek védelmét szolgálja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását