2024. május 3. - Tímea, Irma

Miniszterelnöknek hitték a 23 éves fiatalt

Ivo Sanader horvát miniszterelnökkel folytatott beszélgetést közölt szombati számában a "Jutarnji list" című horvát lap, ám utóbb kiderült, egy névtelen zágrábi férfivel készült az interjú.
2008. február 11. hétfő 14:29 - Hírextra

Állítólag "félreértés" történt, mivel Davor Butkovic, a lap újságírója meg volt győződve arról, hogy SMS-en és e-mailen is a horvát miniszterelnökkel kommunikált.

"A szerb radikálisok létezése egy további ok arra, hogy csatlakozzunk a NATO-hoz" címmel készült interjúra a horvát kormány rögtön reagált és cáfolta azt.

A lap később közleményt bocsátott ki és azt állította, hogy a szerkesztőség vizsgálja az ügyet. A közlemény tudatta, hogy Butkovic SMS-t küldött Sanadernek az interjú megszervezése végett. További SMS-ek elküldése után az újságírónak elküldték egy e-mail címet, amelyre azután ő megküldte a kérdésit.

A válaszok csütörtök este késedelem nélkül megérkeztek. Butkovic még jóvá akarta hagyatni az interjút Zlatko Mehun kormányszóvivővel, de már nem tudta elérni.

Vasárnapi számában a "Vecernji list" című lap több részletet közölt az ügyről. Ezek szerint egy 23 éves zágrábi fiatalember, akinek a nevét a lap nem közölte, érintkezésbe lépett a lappal. Elbeszélése szerint szilveszter este tréfából egy SMS-t küldött Butkovicnak. Néhány hétre rá azután Butkovic egy SMS-ben interjút kért tőle. Ő először azt gondolta, hogy az újságíró tréfál vele, de miután további SMS-ek is érkeztek Butkovictól, megadta neki e-mail címét. Megkapta a kérdéseket, elküldte rá a válaszokat és ugyancsak meglepődött, amikor meglátta az interjút a "Jutarnij list" címoldalán.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását