2024. május 18. - Erik, Alexandra

A Jobbik csalódott

A Jobbik csalódottan értesült arról, hogy a felsőoktatási intézmények és a politika kapcsolatáról tartott, végül csak a parlamenti pártok ifjúsági szervezeteinek részvételével zajló megbeszélésből kihagyták a nemzeti radikálisokat.
2009. augusztus 7. péntek 19:45 - HírExtra
Mint írták, eredetileg még a meghívottak között szerepeltek, ugyanis a vitát kezdeményező Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) korábban megkereste a Jobbik oktatási kabinetvezetőjét a részvételük iránt érdeklődve. A Jobbik akkor készséggel állt rendelkezésre, hiszen a párt a Jobboldali Ifjúsági Közösségből nőtt ki - tették hozzá.

A pártok közül a Jobbik szavazótábora a legfiatalabb, "az egyetlen párt, melyet egyetemisták alapítottak, ifjúsági szervezetből alakulva politikai mozgalommá, alulról szerveződve" - érveltek.

A Jobbik sajnálatát fejezte ki, hogy "az MSZP ifjúsági szervezetének pánikszerű tiltakozására (...) meghátráltak a KDNP ifjai, s inkább csak a parlamenti garnitúrával bútoroztak össze".

Rétvári Bence, az IKSZ elnöke, KDNP-s országgyűlési képviselő az MTI megkeresésére úgy reagált: az első megbeszélésre a frakcióval rendelkező négy pártot hívták meg, de örülnek, hogy a Jobbiknak is határozott véleménye van ebben a témában. Mint elmondta, a Jobbik oktatási kabinetvezetőjét egyáltalán nem ismeri, így meg sem kereshette részvételük ügyében.

Megemlítette, hogy az MSZP ifjúsági tagozata, a Societas nem tiltakozott a Jobbik tárgyalásokon való részvétele ellen, mert az egyelőre szóba sem került. Mint mondta, mások is küldhetnek észrevételeket a felsőoktatási politizálás lehetőségével foglalkozó munkacsoportnak, mint ahogy kaptak már hozzászólásokat egy dékántól, kutatóintézetek képviselőitől és kollégistáktól is.

Rétvári Bence kitért arra is, hogy amennyiben parlamenten kívüli párt kéri, elküldik részére az első tárgyalások után megszülető munkaverziót.

A KDNP frakciója csütörtökön közölte az MTI-vel, hogy a parlamenti frakcióval rendelkező pártok ifjúsági szervezetei munkacsoportot hoztak létre a felsőoktatási intézményekben való politizálás lehetőségeinek megtárgyalására. Mint írták, a szakmai munkacsoport célja, hogy közös álláspontot dolgozzanak ki, amellyel szeptember végén megkeresik a Magyar Rektori Konferenciát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

galamb tamás
2009. augusztus 7. 20:55
TE valaki!
Ki vagy te tized részben zsidó, cigány..... vagy ki?
Mit sikerült behalucinálni magadnak, miért utálod a saját fajtádat, mit követett el ellened? Vagy a gyalázkodásból élsz, mert már hited sincs magadban?
Na, az ilyen valaki , Az pont SENKI!!!!
Füle István
2009. augusztus 7. 20:43
Valaki!
Remélem hogy egyszer a szemedbe hazudhatok. Ha mi jobbikosok vagyunk a bűnőzök akkor a libás micsoda erre adjál választ te Ökőr4
Valaki
2009. augusztus 7. 20:38
A jobbik (ugyan kinek jelenti azt?!)folyamatosan hazudozik.
Nem szivesen all szoba veluk senki,ami nem csoda.
Ki akar arpadsavos zaszlokat maga kore vonni a mai normalis tarsadalomban?
Hogy kikbol alakult es mive lett az a gyulekezet???
VICC!!! BUNOZOK GYULEKEZETE!!!!!
Eleg csak a vezer kozvetlen kornyezetere gondolni!!!!

Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását