2024. május 10. - Ármin, Pálma

Direktorjelöltek Szegeden

A Szegedi Nemzeti Színház igazgatói tisztére pályázó négy jelölt közül hárman felelnek meg a jogszabályi előírásoknak - írta szombati számában a Délmagyarország című lap.
2008. február 9. szombat 12:57 - Hírextra

A Csongrád megyei napilap értesülése szerint az igazgatót választó közgyűlési ülésre előkészített előterjesztésben az szerepel, hogy Herczeg Tamásnak, a szabadtéri igazgatóhelyettesének és a REÖK igazgatójának nincs meg a szakirányú képzettsége és a gyakorlata.

Rajta kívül Gyüdi Sándor, a szegedi szimfonikusok igazgató karnagya, Korcsmáros György színész-rendező, a győri színház volt igazgatója és Maczelka Noémi zongoraművész, zenepedagógus, tanszékvezető főiskolai tanár adott be pályázatot.

A tervek szerint a szegedi közgyűlés február 15-én zárt ajtók mögött dönt a Szegedi Nemzeti Színház új igazgatójának személyéről. A Délmagyarország úgy tudja, a közgyűlés mind a négy jelöltről szavaz majd. Az előterjesztés nem hagy kétséget arról sem: ha Herczeg Tamást választják a képviselők, akkor az illetékes minisztériumtól felmentést kell kérni a jogszabályi előírások alól – ha a felmentést megkapja, betöltheti a direktori posztot.

Herczeg Tamásról a Délmagyarország korábban megírta, hogy főiskolai nevelőtanári diplomával, felsőfokú kulturális, marketing- és reklámmenedzseri végzettséggel rendelkezik, jelenleg pedig a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős drámapedagógia szakos hallgatója. A jelölt lapnak adott mostani nyilatkozatában furcsállta, hogy csak az ő pályázatával kapcsolatban merültek fel aggályok, holott akár a végzettséggel, akár az összeférhetetlenséggel kapcsolatban a többi pályázatban is lehetnek törvényességi problémák. Hozzátette: amennyiben a szavazás előtt bármilyen módon ellehetetlenítik a pályázatát, fölkészült a jogorvoslat lehetőségére.

A színház jelenlegi vezetője, Székhelyi József tavaly novemberben jelentette be, hogy nem indul újra az igazgatói posztért. Megbízatása eredetileg 2008. április 25-ig szólt. Botka László szegedi polgármester azonban januárban bejelentette: egy friss kormányrendelet alapján direktort váltani csak július 1-től lehetséges, ezért Székhelyi József megbízatását addig
meghosszabbítják.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását