2024. május 18. - Erik, Alexandra

Ki lesz a holland kapitány?

Bert van Marwijk, a Feyenoord vezetőedzője az első számú jelölt a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára. A nemzeti tizenegyet jelenleg Maco van Basten irányítja, de ő a nyári Európa-bajnokság után távozik a csapat éléről.
2008. február 9. szombat 12:49 - Hírextra

A helyi szövetség a saját internetes oldalán arról számolt be, hogy előzetes egyeztetéseket folytatott a rotterdami trénerrel, és jelezte, hamarosan további tárgyalásokra kerül sor.

Az 55 esztendős Van Marwijk tavaly nyáron két évre szóló szerződést kötött a Feyenoorddal, melyet már 2000 és 2004 között is irányított. Csapatával 2002-ben UEFA Kupát nyert.

Január közepén Louis Van Gaal jelentkezett be a szövetségi kapitányi posztért. Ő 2000-ben és 2001-ben már irányította a nemzeti együttest, de nem sikerült vele kijutnia a 2002-es dél-koreai, japán közös rendezésű világbajnokságra.

Van Gaal, aki legnagyobb sikereit az Ajax Amsterdam élén érte el, novemberben bejelentkezett az angol kapitányi posztért is, a szigetországban azonban az olasz Fabio Capellót nevezték ki.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását