2024. április 26. - Ervin

Tévedésből operálták férfivá

Egy német asszony, akit kivételesen nagy csiklója miatt újszülöttként tévedésből fiúnak hittek és úgy is neveltek fel, pert nyert a sebész ellen, aki puszta jó szándékból férfivá operálta kamaszkorában.
2008. február 8. péntek 13:23 - Hírextra
A hölgynek tizenévesen bajsza és szakálla nőtt, ami szintén erősítette róla a fiús benyomást. Amikor aztán a ma már 48 éves nő 1976-ban vakbélműtéten esett át, a sebész egyúttal eltávolította a méhét és a petefészkeit, mivel nem találta azokat helyénvalónak.

A műtét után közölték a "fiúval", hogy 60 százalékban nő - volt. A fiatal ezt képtelen volt megemészteni és öngyilkossági kísérleteket hajtott végre. Szülei szakemberhez vitték. Az orvosok ugyan nem találtak női nemi szerveket a testén, de a kromoszómavizsgálat eredménye azt mutatta, hogy nő, ezt a konkrétumot azonban elhallgatták előle. Csak 2006-ban tudta meg, ezért indított csak ekkor pert.

A bíróság úgy ítélte meg, hogy a sebész nem tájékoztatta kellőképpen a pácienst a műtéteiről.
A hölgy százezer euró - 26 millió forint - kártérítést követel a sebésztől, ám a bíróság még nem döntött, hogy mennyit ítél meg neki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását