2024. április 20. - Tivadar

Egyiptom el akarja vinni az Afrika Kupát

A címvédő egyiptomi csapat tagjai és vezetői is biztosak benne, hogy vasárnap ismét megnyerik a labdarúgó Afrika Kupát. A csütörtöki elődöntőben Elefántcsontpart legjobbjait 4-1-re legyőző együttesnél úgy vélik, a történelem ismétli majd önmagát.
2008. február 8. péntek 13:27 - Hírextra
Két éve ugyanis a fináléban az elefántcsontpartiakat verték azok után, hogy a csoportkörben is találkoztak velük, míg idén a csoportmeccsek során egyszer már legyőzött Kamerunnal vívják a döntőt.

"Most is győzünk majd a döntőben. Ugyanaz a szituáció, mint két éve volt" - mondta magabiztosan Shawky Gharib, a válogatott másodedzője. "A kameruni csapatban remek játékok vannak, nagyon tiszteljük őket, de ismét haza akarjuk vinni a kupát. Történelmi lehetőség előtt állunk és élni is fogunk vele."

A helyzet a mostani, ghánai tornán azért némileg eltér a 2006-ostól, hiszen akkor az Egyiptomban rendezett kontinensviadalon az észak-afrikai csapat a csoportban döntetlent játszott Elefántcsontparttal, amelyet a fináléban büntetőrúgásokkal győzött le. Most az előcsatározásokban 4-2-re győzött Kamerun ellen az együttes.

Gharib az elődöntőre visszatérve a vezető gól megszerzését tartotta a meccs kulcsának:
"A vezetés megszerzése után sokkal több lehetősége van egy csapatnak. Szerencsére ezután már minden az elképzeléseink szerint alakult."

Kamerun csütörtökön a hazai válogatottat győzte le egy feszült hangulatú mérkőzésen 1-0-ra.

A torna további programja:
szombat:
A 3. helyért:
Ghána-Elefántcsontpart, Kumasi 18 ó
vasárnap:
A döntő:
Kamerun-Egyiptom, Accra 18 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását