2024. április 19. - Emma

Terrorfenyegetés az MSZP-s képviselők zaklatása

A terrorfenyegetés kategóriájába tartozónak nevezte Lendvai Ildikó, hogy szocialista országgyűlési képviselők házára, lakására Molotov-koktélokat dobtak, képviselőknek fehér port tartalmazó borítékot és fenyegető leveleket küldtek, illetve telefonon keres
2008. február 8. péntek 18:23 - Hírextra

A szocialisták frakcióvezetője Mécs Imre MSZP-s országgyűlési képviselővel közösen tartott pénteki budapesti sajtótájékoztatóján az MTI kérdésére elmondta: meg kell vizsgálni, hogy az agresszió elharapózása ellen megfelelőek-e a magyar jogszabályok.

"Az események fényében megnézzük, lehet-e a demokrácia körül font jogi védelmi hálót még szorosabbá fűzni. Nem tudok beszámolni konkrét jogszabálytervekről, de nyilván meg fogjuk vizsgálni a lehetőségeket" - fogalmazott az MSZP politikusa. Mécs Imre ehhez hozzátette: csak valamennyi parlamenti párt összefogásával lehetne rendezni ezt a kérdést.

Egy másik kérdésre válaszolva Lendvai Ildikó azt mondta, a történtek megerősítették a frakciót abban, hogy a hétfői zárószavazáson megszavazzák az egészségbiztosítási törvényt.

A sajtótájékoztatón a szocialisták parlamenti frakciójának vezetője ismertette: öt képviselőjük házára, lakására dobtak Molotov-koktélokat csütörtökön éjjel, többen kaptak fehér port tartalmazó borítékot és fenyegető levelet, vagy fenyegető telefonhívást.

Mint elmondta, Dér Zsuzsanna dunaújvárosi lakásának ajtajára dobtak Molotov-koktélt, és "Nem!" feliratot írtak rá. A sajtótájékoztatóba telefonon keresztül kis időre az érintett képviselő is bekapcsolódott. Dér Zsuzsanna közölte: az esti órákban telefonon kereste egy férfi, aki be is mutatkozott, majd arról érdeklődött, megszavazza-e a szocialista képviselő az egészségbiztosítási törvényt. Miután e kérdésre Dér Zsuzsanna igennel válaszolt, a telefonáló elköszönt, és befejezte a beszélgetést. Éjjel a képviselő arra ébredt, hogy gázolaj- és füstszag van a lakásban.

Az MSZP képviselője szerint közveszély-okozásról, a társadalmi élet szándékos megzavarásáról van szó. Dér Zsuzsanna hozzátette: társasházban él, tehát a Molotov-koktéllal elkövetett támadással mások életét is veszélyeztették.

Lendvai Ildikó a többi képviselőt ért incidensekre is kitért. Elmondta, hogy a gödi Sándor István házára öt Molotov-koktélt dobtak, egyikkel a gázvezeték csonkját vették célba, de az üveg egy bokorba esett és ott okozott tüzet.

A Rácalmáson élő Kálmán András házára két Molotov-koktélt dobtak, de azok nem gyulladtak fel. A kunhegyesi Herbály Imre házára szintén két Molotov-koktélt dobtak, a ceglédi Czinege Imre házán a villanyszekrényt találta el egy Molotov-koktél, de csak a fű gyulladt meg.

Lendvai Ildikó tájékoztatása szerint egy Borsod megyei városi MSZP-elnök házánál ismeretlenek gázolajat locsoltak szét, mellé gyufát tettek. Várpalotán helyi szocialisták tartottak megbeszélést. Az irodába 50-60 ember megpróbált bemenni, és amikor azt mondták nekik, hogy ott zártkörű megbeszélés folyik, eltorlaszolták az ajtót, bezárva az irodában tartózkodókat, akik rendőri segítséget kértek. A behatoló csoportban egy fideszes önkormányzati képviselő is volt - tette hozzá az MSZP frakcióvezetője.

Élet elleni támadásokról van szó - értékelte a történteket a politikus. Mint hozzátette, nem tudja, összehangolt akciókról van-e szó, de ami történt, veszélyezteti a magyar demokráciát, a közéletet és az embereket.

Mécs Imre a sajtótájékoztatón felolvasta azt a levelet, amit csütörtökön hozzá is eljutattak. "Át kell gondolni, ki mit csinál, mire szavaz! Nemcsak bioporok és laza koktélok léteznek. Megvannak az elvtársak elérhetőségei. Azoké is, akiknél eddig nem járt a krampusz. Magyar Felszabadítási Szervezet Végrehajtó Csoportja" - idézte a postán érkezett levél tartalmát a szocialista országgyűlési képviselő.

Hozzáfűzte, a borítékban a levél mellett barnás, fahéjra emlékeztető színű por is volt. Megengedhetetlen, tűrhetetlen, és mindenkit fenyeget, ami történt - mondta Mécs Imre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását