2024. április 26. - Ervin

Holland fotóművészet a Dorottya Galériában

Az elmúlt öt évben publikált holland fotóművészeti könyveket és magazinokat, valamint az ottani fotóművészek új generációját mutatja be a Pages című kiállítás, amely szerdán nyílik a fővárosi Dorottya Galériában - mondta el László Gergely, a tárlat egyik
2008. február 8. péntek 16:18 - Hírextra
A holland-flamand kortárs kultúrát bemutató LOW Fesztivál keretében tartandó kiállításon olyan fotóművészeti kiadványok szerepelnek, amelyeket tartalmuk, eredetiségük, a kortárs fotóművészetben betöltött szerepük alapján választottak ki.

A PAGES kiállítás a huszonéves holland generáció fényképészeinek a könyvhöz mint médiumhoz fűződő viszonyát mutatja be.

"A holland fotóművészeti könyvek és - magazinok grafikája, kivitelezése, dizájnja, egységes formatervezése rendkívül igényes, bemutatásukkal a szervezők az általános vizuális kultúra javítását szeretnék elérni, s újabb ötleteket nyerni és adni" - fűzte hozzá László Gergely.

Elmondta: ezen a kiállításon a könyv nem a kiegészítő vagy szemléltető katalógus szerepét játssza, hanem a fotóművészet sajátos kifejezési és megjelenési formája. Számos kiadványt videó kísér, a kiállításon ezek is láthatók lesznek a március 8-ig nyitva tartó rendezvényen.

A könyvek a művészek saját kezdeményezésére, fotográfiai minőségben, egyedi formatervezéssel megjelenő publikációk. A kiadványok mellett bemutatnak néhány olyan fotómagazint, amelyek a kortárs holland fotóművészet fontos megjelenési helyei.

A Pages kiállításon bemutatott kiadványok olyan alkotók munkáit mutatják be, mint Melanie Bonajo, Kim Bouvy, Sema Bekirovic, Nickel van Duijvenboden, Ringel Goslinga, Wytske van Keulen, Vesselina Nikolaeva, Paulien Oltheten, Reineke Otten, Mieke Woestenburg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását