2023. december 10. - Judit

Dárdai szólt a Hertha kemény magjához

Az elmúlt időszakban alaposan leszerepelt futbalcsapat támogatása érdekében a Hertha szurkolóihoz intézett felhívást Dárdai Pál. A berliniek magyar kedvence, a Hertha egyik legidősebb és talán legtekintélyesebb játékosa pénteken közzétett felhívásában a s
2008. február 8. péntek 15:22 - Hírextra
A Bild című lapban ismertetett nyilatkozatban a magyar középpályás - aki 1997 óta a Hertha játékosa - a kemény maghoz fordult, amely a szurkolókat a soron következő két mérkőzés, a szombati, Stuttgarttal vívandó találkozó és a rákövetkező, Bielefeld elleni bajnoki bojkottjára szólította fel. A szurkolók egy csoportját ugyanis annyira felháborította az Eintracht Franfurt elleni meccsen mutatott csapnivaló és lélektelen játék, hogy a jelek szerint büntetni kívánja a kedvenceket.

A múlt szombaton egyébként több játékostársa mellett Dárdaival sem bántak kesztyűs kézzel, és söröskupakokkal dobálták meg őt.

Felhívásában mindennek ellenére a Hertha - a Bild szerint a csapattal sokat átélt - játékosa hangsúlyozta: "Egy igazi szurkoló mindig nyerni akar. Ha nem megy a játék, lehet a csapatot szidni, lehet köpködni, csak egyet nem lehet, mégpedig hallgatni és távol maradni. Szurkolók nélkül a Hertha még soha nem ért el semmit, épp ezért a családnak most össze kell tartania."

Az előzményekhez tartozik, hogy a közönség az elmúlt hónapok rendkívül rossz szereplése nyomán egyre inkább elpártol a csapattól, s a múlt heti katasztrofális újrakezdés csak rátett még egyet a lapáttal. Az olimpiai stadionban a múlt szombaton a füttykoncert leírhatatlan volt, s a szidalmazásból Lucien Favre - a mind erősebben vádolt - svájci edző mellett kijutott a játékosoknak is.

A Hertha a tizenkettedik helyre csúszott vissza, s már csak alig néhány pont választja el a kiesés ellen harcolók csoportjától.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását