2024. május 4. - Mónika, Flórián

Bezártak az osztrákok

Nem lehet átlépni a határátkelőhelyek közötti, úgynevezett zöldhatáron Magyarországról Ausztriába vasárnap éjféltől egy hónapig, aki mégis megpróbálja az bírságra számíthat.
2008. június 2. hétfő 07:00 - Hírextra

Az Országos Rendőrfőkapitányság (ORFK) vasárnapi tájékoztatása szerint, az Ausztria és Svájc közös szervezésében megrendezett Labdarúgó Európa bajnokság idejére Ausztria visszaállítja a határellenőrzést a magyar-osztrák határszakaszon június 2-án 00.00 órától július 1-jén 24 óráig.
A határátkelőhelyeken magyar állampolgárok az útlevelük vagy személyi igazolványuk (régi vagy új típusú) ellenőrzését követően léphetnek be Ausztria területére.

Hegyeshalom autópálya átkelő esetében a jelenlegi egyeztetések alapján négy sávon lesz ellenőrzés, így a jelenleg megnyitott két sáv mellett még két sávot nyit az osztrák fél. A határátkelőhelyen óránként 30 kilométeres sebességkorlátozást vezetnek be.
Határellenőrzésre csak az Ausztriába történő belépéskor kell számítani, Magyarországra belépéskor szabadon átjárható marad a határ.

A magyar-osztrák határon tavaly december 21-én szűnt meg a határellenőrzés, miután Magyarország teljes jogú tagja lett a schengeni egyezménynek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását