2024. április 19. - Emma

Csecsemőt találtak a tornádó után

A mentőcsapat először játékbabának vélte az arccal a sárban fekvő kisbabát, ám az egyszer csak megmozdult. Így találtak rá a Tenessee államban kedden pusztított tornádó után túlélőket kereső tűzoltók a 11 hónapos Kyson Stowellre Castalian Springsben, 150
2008. február 8. péntek 12:20 - Hírextra
"Mozdulatlanul feküdt, aztán vett egy lélegzetet és elkezdett sírni" - idézte fel a megrendítő élményt a kisfiút megtaláló tűzoltó, aki elmesélte, hogy korábban már egyszer átkutatták ezt a területet a túlélők után, s akkor nem vették észre a kicsit, de szerencsére visszatértek, hogy még egyszer ellenőrizzék a feldúlt terepet.

Kysonnak néhány karcoláson kívül nem esett bántódása, ám édesanyját, aki a szörnyű viharban magára maradva testével védelmezte, később holtan találták a közelben.

A kisfiú csodálatos megmenekülésének története villámgyorsan elterjedt a környéken, és lelket öntött a reménykedőkbe, akik a Tennessee, Kentucky, Mississippi, Alabama és Arkansas államban hatalmas romhalmazt és 59 halálos áldozatot maga mögött hagyó viharban eltűnt szeretteiket keresték.

A Kyson babát a kórházi vizsgálat után a nagyszülei vették magukhoz, akik megrendülve emlékeztek a tornádó napjára. A vihar közeledtének hírére felhívták 23 éves lányukat, Kerrit, hogy figyelmeztessék a veszélyre. Kerri telefonon elmondta vőlegénye nővérének, hogy a fürdőkádba menekült és magához szorítja a kisbabát. Ám aztán miközben édesanyjával beszélt, a vonal hirtelen megszakadt, és már csak a szél süvöltése hallatszott.

A szülőknek két órájába telt, mire a lányukhoz értek a kidőlt fák és gyufaskatulyaként szétroppant házak törmeléke között. Éppen akkor, amikor a mentőcsapat visszatért, és David Harmon tűzoltó felemelte a sárból a kis Kysont. Kisvártatva egy másik mentő megmutatta Stowelléknek az elhunyt lányukról készült fényképet.

"Az életét adta érte, hogy megmenthesse a kisbabáját" - mondta Kerri 22 éves vőlegénye.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását