2024. április 25. - Márk

A börtönben is erőszakolt a magyarcsanádi lány gyilkosa

Szemérem elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt nyomozás indult a magyarcsanádi lány 16 éves gyilkosa ellen a Szegedi Fegyház és Börtönben tartott belső vizsgálat adatai alapján - közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóref
2008. február 8. péntek 12:24 - Hírextra
Bariné Tóth Éva, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője elmondta: az esemény, az ügyészségnek a börtön által megküldött iratok szerint, akkor történt, amikor a korábban gyilkosságért 15 évre ítélt fiatalt a kecskeméti börtönből Szegedre szállították. A gyanúsított ellen ugyanis hamis vád miatt nyomoztak, és annak lezárultával iratismertetésre szállították át. A gyanúsítottat fiatalkorú zárkatársa jelentette fel, mert az őt megfenyegette és fajtalanságra kényszerítette.

A hamis vád kapcsán egyébként egyelőre csak az iratismertetés történt meg, ügyészségi vádemelésre két héten belül kerül sor.

Azért a cselekményért legkevesebb három évvel növelhetik a vádlott eddigi büntetését, de ha beigazolódik a szemérem elleni erőszak is, akkor legalább két évet kaphat még. Ezáltal pedig kizárják a feltételes szabadlábra helyezhetőség alól - mondta a szóvivő.

A Szegedi Ítélőtábla tavaly novemberben ítélte jogerősen tizenöt év szabadságvesztésre a fiatalkorú Kurai Andrást a magyarcsanádi Pénzes Henrietta aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett megöléséért, valamint erőszakos közösülés és kifosztás bűntette miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását