2024. április 28. - Valéria

Új "síndarab"

Keleti pu. címmel magyar "síndarabot" mutat be március 1-jén az Új Színház, Rudolf Péter rendezésében. A premier kapcsán a teátrum amatőr és professzionális fotósok részére fotópályázatot hirdet, amelynek témája a Keleti pályaudvar - tájékoztatta a színhá
2008. február 7. csütörtök 18:05 - Hírextra

A nyertes pályaműveket az ősbemutató előtt nyíló kiállításon tekinthetik majd meg az érdeklődők a színház galériájában.

A zsűri enteriőr-, riport-, dokumentum- és szociofotó kategóriában várja a pályaműveket, február 20-ig. Minden jelentkező legfeljebb tíz, digitális fotóval pályázhat.

A képeket elbíráló grémium tagja Márta István, az Új Színház igazgatója, Rudolf Péter, a darab" rendezője, valamint az előadásban szereplő színművészek közül Bánsági Ildikó, Takács Katalin, Hirtling István és Kovács Krisztián - áll a közleményben.

Mint a színház honlapján olvasható, a Keleti pu. az Üvegtigris filmek (2001, 2006) alkotógárdájának első színházi műve. Búss Gábor Olivér, Hársing Hilda és Rudolf Péter produkciójában a zsűriben helyet foglaló színészek mellett fellép Almási Sándor, Botos Éva, Derzsi János, Fodor Annamária, Huszár Zsolt, Nagy-Kálózy Eszter, Nagy Mari, Nagy Zoltán, Pálfi Kata, Pokorny Lia, Széll Attila és Vass György.

"Egy darab sín, amelyről még senki nem tudja biztosan, hová vezet. És körülötte egy egész ország... Állunk a peronon, várunk, a vonat persze késik, és a mindennapi rohanást hirtelen megszakító rövid szünetben kénytelenek vagyunk körülnézni ebben a XIX. század végén épült gyönyörű csarnokban" - írta a darabról Hársing Hilda.

Hozzátette: a hatalmas káoszban, a fülsiketítő zajban, a tülekedésben "nemcsak az hasít belénk, hogy el fogunk késni valahonnan, talán már el is késtünk, hanem hogy elszalasztottuk életünk fontos pillanatait, hogy nem időben figyeltünk oda valamire, nem csókoltunk meg valakit, akit szerettünk volna, hogy nem vettük észre, és a nagy sietségben teljesen rossz vágányra kerültünk".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását