2024. május 3. - Tímea, Irma

Csupó Gábor új filmjének világpremierje Magyarországon lesz

Az Immigrants - Jóska menni Amerika! című, magyar-amerikai koprodukcióban készült egészestés rajzfilm október 30-i magyarországi bemutatója egyben világpremier is lesz - mondta Csupó Gábor rendező kedden, a rajzfilm sajtóvetítését követően az MTI-nek.
2008. október 14. kedd 18:43 - Hírextra
"Én szeretem Amerikát, de közben bemutatom a hibáit is" - nyilatkozta alkotásáról a rendező, aki szerint "a történetet színesítő burkolt társadalomkritika mellett a film alapvető részét képezi a humor". A felnőttek számára készült mese hőseinek "valós és szimbolikus pofonokból" egyaránt jócskán kijut - tette hozzá.

Csupó Gábor elmondta, hogy bár a film szereplőinek kalandjai nem saját élményein alapulnak, sok "kemény sztorit" hallott, amiket alkotótársaival - némi színezgetés és humoradagolás után - beépítettek a történetbe.

A két főszereplő kívülről nézve furcsa barátságán keresztül felsejlik a magyar-orosz történelmi háttér is, ami a rendező véleménye szerint külön érdekesség lehet az amerikai közönség számára.

Csupó Gábor, aki A Simpson családdal írta (és rajzolta) be magát az animáció történetébe, legfrissebb munkájában az amerikai álmot kergető bevándorlók kalandokkal, jókedvvel és vodkával átitatott mindennapjaiba avatja be a nézőt. Az Immigrants történetének középpontjában a magyar Jóska és az orosz Vlad állnak, akik annak ellenére nem vesztik el jókedvüket és derűlátásukat, hogy a bürokráciától kezdve a rendőrségen át az olcsó munkaerőt kihasználó helybeliekig rengeteg nehézséggel szembesülnek.

A film szereplőinek, a nagyrészt illegális bevándorlókból álló lakóközösség tagjainak többek között Hujber Ferenc, Szabó Győző, Oroszlán Szonja, Hernádi Judit és Ganxta Zolee kölcsönözték a hangjukat, miközben a vásznon olyan (rajzolt) világsztárok tűnnek fel, mint Brad Pitt, Jennifer Aniston, Arnold Schwarzenegger, Madonna, Michael Jackson, Danny deVito és Michael Douglas.
A film utómunkálatai, többek között a zene és a vágás a magyarországi Megafilm stúdiójában készültek.

Csupó Gábor 1952-ben született Budapesten, egy rajztagozatos gimnázium elvégzése után a Pannónia Rajzfilmstúdióban dolgozott, majd 1975-ben Jugoszláviából egy alagúton átmászva Ausztriába szökött. Arlene Klasky amerikai grafikussal 1978-ban, Stockholmban találkozott, összeházasodtak, Los Angelesbe költöztek és megalapították a Klasky-Csupó filmvállalatot. Az alkotópáros nevéhez fűződik többek között a Fecsegő tipegők című rajzfilmsorozat és a Simpson család mintegy hatszáz epizódja is - mindkét sorozatból készült egészestés animációs film.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását