2024. április 29. - Péter

Oscar-jelölt film premier előtt

Két budapesti és egy vidéki moziban már az országos premier előtt látható a Vérző olaj (There Will Be Blood) című, nyolc Oscar-díjra jelölt amerikai film - tájékoztatta a magyarországi forgalmazó csütörtökön az MTI-t.
2008. február 7. csütörtök 17:23 - Hírextra

Az országos bemutató február 28-án lesz, ám a fővárosi Cinema City Aréna Plázában már február 9-től, a Művész moziban február 14-től, a Pécsi Uránia moziban pedig február 21-től vetítik a filmet - közölte a Fórum Hungary Kft.

Paul Thomas Anderson rendező századforduló idején játszódó alkotását, amely Upton Sinclair Olaj című regényének felhasználásával készült, az idén Oscar-díjra jelölték többek között a legjobb film, a legjobb színész (Daniel Day-Lewis) és a legjobb rendezés kategóriájában is. A díjakat február 24-én adják át Los Angelesben.

A Vérző olaj a család, a végzet, a hatalom és az olaj története. A helyszín Kalifornia tűzveszélyes határvidéke a századforduló idején, amikor minden a petróleumról szólt. A film főszereplője Daniel Plainview (Daniel Day-Lewis), az egykori ezüstbányász, aki saját erejéből vált nagyhatalmú olajmágnássá.

Mikor Plainview titokzatos tippet kap, hogy van egy kis városka nyugaton, ahol "olajóceán" szökell ki a földből, úgy dönt, fiával együtt nekivág, és szerencsét próbál a poros Little Bostonban. Megcsinálják szerencséjüket, ám akármekkora is az öröm, bármekkora is a gazdagság, semmi sem marad a régi, amikor a konfliktusok fokozódnak és az emberi értékek veszélybe kerülnek a korrupció, a csalás és az olaj kimeríthetetlen áramlása miatt.

Paul Thomas Anderson nevéhez olyan alkotások fűződnek, mint az Oscar-jelölt Boogie Nights, a Magnólia és a Cannes-i díjas Kótyagos szerelem.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását