2023. március 23. - Emőke

Kézmosással az egészséges életért

Az egészséges életvitelhez szükséges teendőket 33 pontban fogalmazza meg a kínai egészségügyi minisztérium újonnan kiadott tájékoztatója, amelyben többek között a gyakori kézmosás fontosságára figyelmeztetnek.
2008. február 7. csütörtök 17:26 - Hírextra

A kínaiak egészségről alkotott fogalma többet jelent annál, mint hogy a lakosság ne legyen gyenge vagy beteg. A hatóságok elképzelései szerint a jó kondíciót a fizikai, és szellemi egészség párosításával valamint a társadalmi szokások változtatásával lehet elérni.

A kínai egészségügyi minisztérium tájékoztatójában a kézmosás mellett a gyakori fürdésre, a törölköző, illetve a fürdőszobai kellékek közös használatának mellőzésére hívják fel a figyelmet.

"Fontos, hogy legalább naponta egyszer mindenki mosson fogat, étkezés után gargalizáljon, köhögéskor és tüsszentéskor tegye a kezét a szája elé, valamint tartózkodjon a köpködéstől."

Hangsúlyozták az ivóvíz tisztaságának jelentőségét, az illetékes hatóságoknak pedig azonnal jelenteniük kell, ha beteg, vagy elpusztult haszonállatról érkezik jelentés, hogy ezeket táplálékként már ne lehessen hasznosítani.

A várandós nőknek legalább ötször meg kell jelenniük a szülés előtti gondozáson, a lakosság többi tagjának pedig az évi egyszeri szűrővizsgálat ajánlott. A szexuális úton terjedő betegségek visszaszorítása érdekében az óvszer helyes használatára is kitértek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását