2024. április 29. - Péter

Februárig le kell zárni a kérdéseket Pécsett

A Pécs Európa Kulturális Fővárosa 2010 projekt magas színvonalon megvalósulhat, ehhez azonban a beruházási tervek pontos ismeretére és a szervezeti-szerkezeti kérdések februári lezárására van szükség - mondta Hiller István oktatási és kulturális miniszter
2008. február 7. csütörtök 17:30 - Hírextra

A tárcavezető leszögezte: a financiális eszközök és a szervezőkészség rendelkezésre áll, a határidőket azonban feszesen be kell tartani.

Emlékeztetett arra, hogy a Tasnádi Péterrel, Pécs polgármesterével kötött megállapodásnak köszönhetően két héten belül életre hívnak egy, a kulturális koncepciót kidolgozó művészeti tanácsot. A koncepciót először a pécsi közgyűlésnek, majd a miniszternek kell elfogadnia - mondta.

Hiller István kiemelte, hogy több alternatíva készítésére nincs idő. Az első osztályú magyar és külföldi művészek meghívása esetén ugyanis "nem mi diktálunk nekik, hanem a művészek naptára diktál nekünk" - jegyezte meg.

Közölte: amennyiben a szerkezeti és szervezeti kérdések februárban lezárulnak és a beruházási tervek is tisztán látszanak, akkor garantálni tudja a programok megvalósulását.

Hiller István kitért az elmúlt másfél év alatt megvalósult kulturális programok és a tárca jövőbeni terveire. Ezek közül a már lezárult németországi, valamint a még zajló kínai magyar kulturális évadot említette. Kiemelte a berlini, varsói, római és párizsi magyar kulturális központ elmúlt évben megvalósult fejlesztését, a központok feladatait koordináló Balassi Intézet létrehozását, valamint a kulturális szakdiplomata-hálózat első öt helyének felállítását.

A jövőbeni tervek között a New York-i magyar évad szervezésének folytatását, a színházi törvényt és a kortárs művészet egyszázalékos támogatását lehetővé tevő törvényt említette.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását