2024. március 29. - Auguszta

Az MTV igen, a Duna TV nem sugároz választási hirdetést

A Magyar Televízió (MTV) sugároz fizetett politikai hirdetést a március eleji referendum előtt, a Duna Televízió nem - közölték a két közmédium illetékesei szerdán az MTI érdeklődésére.
2008. február 7. csütörtök 14:29 - Hírextra

Az MTV tájékoztatója szerint mindkét csatornán tesznek közzé fizetett politikai hirdetést, azzal a megkötéssel, hogy a Nap-keltére eső helyeket a produkciót készítő és szállító - reklámidő-átengedéssel fizetett - cég értékesíti.

A maximum félperces reklámfilmekből az egyes csatornán reggel kilenc és délután négy között kettőt-kettőt, míg a többi öt idősávban egyet-egyet tehet közzé naponta egy hirdető, amely a tarifaárból főműsoridőben 60, azon kívül 80 százalékos kedvezményt kap.

A Duna Televízió nem sugároz a referendummal kapcsolatos hirdetést a kampányidőszakban, de ha az Országos Választási Bizottságtól igény érkezik közérdekű közlemény sugárzására, annak értelemszerűen helyt adnak - közölte Szeles Pál szóvivő, emlékeztetve arra: a médiatörvény kimondja, hogy "külföldre irányuló műsorszolgáltatásban politikai hirdetés közzététele tilos".
A Magyar Rádió mindeddig nem válaszolt az MTI megkeresésére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását