2024. április 19. - Emma

Hivatalvesztéssel sújtották a körjegyzőt

Kötelességszegés miatt hivatalvesztéssel sújtották a Zala megyei Becsehely és Valkonya fegyelmi tanácsaként eljáró képviselő-testületei a települések korábbi körjegyzőjét - közölte szerdán az MTI-vel Németh Géza, Becsehely polgármestere.
2008. február 6. szerda 14:36 - Hírextra

A körjegyző ellen októberben indult az önkormányzatoknál fegyelmi eljárás hivatali kötelességszegés, a nagykanizsai rendőrkapitányságon pedig büntetőeljárás csalás, sikkasztás és közokirat-hamisítás miatt. A vizsgálatok azért indultak, mert a körjegyzőség elszámolásaiba több mint 4 millió forint értékű, irodaszerekről szóló, feltehetően fiktív számla került.

Németh Géza elmondta: az önkormányzatok által indított fegyelmi eljárás decemberben zárult le azzal, hogy az addigi felfüggesztés után hivatalvesztéssel sújtották a körjegyzőt. Az MTI úgy tudja, hogy a döntés nem vált jogerőssé, mert az érintett a munkaügyi bíróságon kért jogorvoslatot.

A távirati iroda értesülése szerint a rendőrség által indított nyomozás még tart. Januárban foglalták le a iratokat, amelyekkel kapcsolatban szakértői vizsgálat folyik.

Molnár József, a nagykanizsai rendőrkapitányság vezetője korábban azt mondta az MTI-nek: a becsehelyi önkormányzat feljelentése alapján indítottak nyomozást ismeretlen tettes ellen. A gyanú szerint egy irodaszer-kereskedő cég alkalmazottja is közreműködhetett abban, hogy a két település önkormányzatánál összesen 4,4 millió forintot könyveltek el, a feltételezések szerint fiktív számlákkal.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását