2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A kormány figyeljen a kisemberekre

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy ne vegye semmibe a munkásokat, alkalmazottakat, a kisembereket és figyeljen végre problémáikra - mondta az ellenzéki párt munkás és alkalmazotti tagozatának elnöke szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
2008. február 6. szerda 17:14 - Hírextra

A kormány megosztás és megalázás helyett inkább segítse ezt a réteget - fogalmazott Kontur Pál.
A politikus azt követően beszélt erről, hogy Bárány Balázs, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) alelnöke szerdán közölte: a MÁV a munkába álló dolgozóknak ötezer forint jutalmat ajánlott fel.

A Fidesz szerint a kormány ezzel a felajánlással lebukott, hiszen kiderült, "pénz van, csőstől van pénz" - mondta Kontur Pál. Hozzátette: a kormány szerdai "sztrájktörő döntésével" azt bizonyítja, hogy semmibe veszi a kisembereket, alkalmazottakat, munkásokat, az ő gondjaikat.

Kontur Pál szerint a kormány felelőssége, hogy ma ötezer forint alamizsnaosztással lehet emberekre hatni.

Emiatt "szégyellje magát a kormány" - fogalmazott Kontur Pál, aki a kormány viselkedését antidemokratikusnak és szociálisan érzéketlennek minősítette.

Mint mondta, a kormány azokat a sztrájkolókat, akik saját jogaikért, "jussukért" sztrájkolnak, szembeállítja ötezer forinttal, és próbálja eltéríteni őket attól, hogy demokratikus jogaikkal éljenek.
Szerdán már harmadik napja tart a vasúti dolgozók sztrájkja, hiszen a szerdai egyeztetésen sem sikerült megegyezni a MÁV-társaságoknak és a VDSZSZ-nek a sztrájkkövetelésekről.

A szakszervezet továbbra is azt követeli, hogy minden vasutas kapjon nettó 250 ezer forintot a MÁV Cargo privatizációs bevételéből, illetve 10 százalék többlet-bérfejlesztést kér a megajánlott 6,9 százalék mellett a kiszervezett MÁV társaságok munkavállalóinak.
A MÁV-START közölte: a követeléseket nem tudják kielégíteni.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását