2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A rendőrőknek jó az új adórendszer

Igen kedvezően érintik a rendőröket a kormány által kezdeményezett, a tervek szerint a jövő év januárjában életbe lépő adómódosítások: a tiszthelyetteseknél évente mintegy 200 ezer forinttal több pénz maradna - mondta Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter kedden az MTI-nek.
2009. június 2. kedd 19:59 - HírExtra
A miniszter emlékeztetett arra: a kormány olyan szja-rendszer bevezetését javasolja, ami lehetővé teszi, hogy az adózók 90 százaléka a legalacsonyabb, 17 százalékos adókulccsal adózzon.

Mint mondta, a tárcánál áttekintették, hogy a rendőrök mai fizetését alapul véve miként érintik a kormány által kezdeményezett adómódosítások a rendőrségnél dolgozók jövedelmét.

A rendőrségen a legnagyobb létszámú csoport a tiszthelyettesek csoportja, ők közel 25 ezren vannak. A számítás szerint átlagosan havonta 18.700 forinttal marad több a rendőr tiszthelyettesek zsebében, a jelenlegi jövedelmek alapján - mondta a miniszter. Hozzátette: ez több mint 200 ezer forint egy esztendőben.

Draskovics Tibor közlése szerint a tisztek jóval kevesebben vannak, körülbelül 10 ezren. Ők magasabb jövedelműek, az adórendszer logikájából adódóan náluk a megtakarítás valamivel kevesebb, átlagosan havonta 16.400 forint, de még ez is tetemes összeg - mondta.

Kiemelte: világosan látszik ebből az a kormányzati politika, hogy azoknak az esetében akarják az adóterheket lényegesen mérsékelni, akik az átlagkeresetnek megfelelő összeget vagy - mint a rendőr tiszthelyettesek - annál 10-15 százalékkal többet visznek haza. Az ő számukra kifejezetten kedvezőek lesznek ezek az adóváltozások - jelentette ki a miniszter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását